ABD: 'Olağandışı şartlarda' nükleer silah kullanabiliriz

ABD: 'Olağandışı şartlarda' nükleer silah kullanabiliriz

ABD Savunma Bakan Yardımcısı Patrick Shenahan, ülkesinin nükleer doktrinini açıkladı.

ABD Savunma Bakan Yardımcısı Patrick Shenahan, nükleer silahları ancak “olağandışı şartlarda” kullanabileceklerini belirtti. Shenahan, buna ABD ve müttefiklerine yönelik nükleer olmayan saldırının da dahil olduğunu kaydetti.


Shenahan, "Nükleer doktrin, ABD'nin olağandışı şartlarda, ülkenin ve ayrıca müttefikler ile partnerlerin hayati önem taşıyan çıkarlarını koruma amacıyla nükleer silah kullanma konusunu değerlendirebileceğini kaydediyor" dedi.

"Rusya yeniden büyük güç olmak istiyor"

Bugün yayınlanan doktrinde, "Bugün Rusya nükleer silahını ve diğer stratejik sistemlerini modernize ediyor. Rusya'nın, nükleer potansiyeli genişleterek başarıya ulaşılmasını öngören askeri stratejiler kabul etmesiyle ilgili endişeler duyuluyor. Rusya'nın Kırım'ı işgal etmesi ve müttefiklerimize yönelik nükleer tehditlerle birlikte bu olaylar, Moskova'nın büyük güçler mücadelesine geri dönme kararlılığını doğruluyor" ifadelerine yer verildi.


Belgede, "ABD, Rusya ve Çin'i düşman olarak değerlendirmek istemiyor ve onlarla istikrarlı ilişkiler arıyor" dendi.

 


 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.