TSK: Afrin'de bugüne kadar 31 asker şehit oldu

TSK: Afrin'de bugüne kadar 31 asker şehit oldu

TSK, Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nda bugüne kadar 31 askerin yaşamını yitirdiğini, 143 askerin yaralandığını duyurdu.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından yapılan yazılı açıklamada, Suriye'nin Afrin bölgesine yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı operasyonunda 31 askerin yaşamını yitirdiği belirtildi. TSK, yaralı asker sayısını da 143 olarak açıkladı.


TSK'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Harekâtın başlangıcından itibaren Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütüne ait 627 hedef imha edilmiştir. Harekât kapsamında, şu ana kadar bölgeden elde edilen bilgilere göre; en az 1369 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği tespit edilmiştir.

Terör örgütü mensupları ile girilen çatışmalarda Türk Silahlı Kuvvetlerinden bugüne kadar 31 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 143 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılardan birisi hariç hayati tehlikesi olan bulunmamaktadır. Hava harekâtı ve kara ateş destek vasıtaları ile desteklenen kara harekâtı planlandığı şekilde başarıyla devam etmektedir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.