"BAE Darbecilere Para Gönderdi"

"BAE Darbecilere Para Gönderdi"

Türk istihbaratına dayandırılan habere göre, Birleşik Arap Emirlikleri hükümetinin Gülen yanlısı darbecilere para gönderdiği iddia edildi.

Türkiye'deki darbe girişiminde Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan'la ilgili iddialar büyüyor. Middle East Eye'nin Genel Yayın Yönetmeni David Hearst, Birleşik Arap Emirlikleri hükümeti FETÖ darbecilerine Muhammed Dahlan aracılığıyla para gönderdiğini iddia etti..

Dünya Bülteni'nde yer alan habere göre; Türk istihbarat servislerine yakın kaynaklara dayandırdığı yazısında Hearst, Hamas’a karşı bir darbe tasarlamak ve Yaser Arafat’a suikast planlamak gibi suçlamalar da yöneltilen Filistinli Muhammed Dahlan'ın BAE'den aldığı paraları darbecilere gönderdiğini söyledi. Hearst yazısında ayrıca, Dahlan'ın Fetullah Gülen ile iletişim kurmasına, ABD’de yaşayan Filistinli bir iş adamı yardımcı olduğunu ve bu iş adamının kimliğinin Türk gizli servisi tarafından bilindiğini öne sürdü.

BAE hükümeti ancak 16 saat sonra, yani ancak darbe girişiminin başarısız olduğu kesinleşince bu girişimi kınamıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.