Kuzey Kore'ye yaptırım çağrısı

Kuzey Kore'ye yaptırım çağrısı

Güney Kore Devlet Başkanı Park, Kuzey ile diyalog arayışı politikasının çöktüğünü söyleyerek Kuzey Kore için daha etkili yaptırımlara ihtiyaç olduğunu söyledi.

Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye, Kuzey Kore ile diyalog arayışı politikasının çöktüğünü belirterek, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) tarafından uygulanacak daha etkili yaptırımlara ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Yonhap ajansının haberine göre Park, bakanlara hitaben yaptığı konuşmada, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'u, nükleer silahlar konusunda "çılgın takıntılara sahip biri" şeklinde nitelendirerek, Pyongyang yönetiminin Güney Kore'nin bu konudaki uzlaşmacı yaklaşımını suistimal ettiğini ifade etti.

Park, Kuzey ile diyalog arayışı politikasının çöktüğünü, BMGK tarafından uygulanacak daha etkili yaptırımlara ihtiyaç duyulduğu değerlendirmesinde bulundu.

Kuzey Kore yönetiminin halka karşı tutumunu da eleştiren Park, Kuzey Kore'de yaşanan sel felaketinde 100 binden fazla kişinin evsiz kaldığının tahmin edildiğini, Kim'in ise "bencilce ülkenin nükleer programına para akıttığını" söyledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.