"15 Temmuz sonrası 32 bin kişi tutuklandı"

"15 Temmuz sonrası 32 bin kişi tutuklandı"

Türkiye Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 15 Temmuz sonrası başlatılan soruşturmalar çerçevesinde şimdiye kadar 32 bin kişinin tutuklandığını söyledi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, NTV'nin canlı yayınında yaptığı açıklamada 15 Temmuz'daki darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturmalarda yaklaşık 70 bin kişi hakkında işlem başlatıldığını ve 32 bin civarında tutuklama yapıldığını dile getirdi. Sürecin devam ettiğini söyleyen Bozdağ, "Yeni tutuklananlar olabileceği gibi, tutuklananlardan adli kontrolle serbest bırakılanlar ya da serbest bırakılanlar olabilir. Yargılamanın nasıl yapılacağı tam olarak belli değil" dedi. 

Tutuklanan kişilerin yargılanma sürecine de değinen Bozdağ, "Duruşma salonu konusunda bazı yerlerde ihtiyaç var. İstanbul'da böyle bir ihtiyaç yok ama Ankara'da böyle büyük sanıklı davaların yapılacağı bir yer yok. Bu nedenle Sincan'da bu çalışma yapılıyor. Sadece bir yerde yargılanmıyorlar bütün Türkiye'de yargılamalar yapılıyor" dedi.

Davaların binlerce sanıklı davalar gibi görülmesinin konunun sulandırılmasına ve gerçeğin ortaya çıkmasının engellenmesine yol açacağını ifade eden Bozdağ, davaların bu nedenle Türkiye'nin her yerinde görüleceğini söyledi.

"1-2 gün içinde yanıt gelecek"

Fethullah Gülen'in iade talebiyle ilgili olarak da 1-2 gün içinde ABD'den yanıt alacaklarını dile getiren Bozdağ, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın somut delillerin gelmeye başladığını söylediğini aktardı.

Bozdağ, "Bu hafta ABD Adalet Bakanlığı ile yeni bir görüşme ayarlamaya çalışacağız. Fethullah Gülen'in emir ve talimatıyla TSK içerisindeki Gülen'e bağlı FETÖ mensubu askerler ve onlara eklemlenen askerlerce ve sivillerle darbe teşebbüsü yapıldığına dair kimsenin şüphesi yok. Onda herkes hemfikir. Şu anda deliller bu darbe girişiminin Fethullah Gülen emriyle yapıldığı açıktır. Biz daha önceki 4 suçtan iadesini ve acilen tutuklanmasını talep ettik" şeklinde konuştu.

"Adil Öksüz ajan değil"

Bozdağ, darbe girişiminin kilit isimlerinden biri olarak olarak görülen Adil Öksüz'ün ajan olduğu iddialarına ilişkin de "Adil Öksüz MİT ajanı falan değil, bu bir propaganda. Bunun MİT ile irtibatı olduğunu söyleyen kimse, FETÖ tarafından kullanıldığını bilmeyen bir zavallıdır ya da bilmeyerek kendini kullandırıyor. Kılıçdaroğlu bunu söylüyorsa, bu bilgiyi kendisine geleni araştırsın. Kılıçdaroğlu'na bu bilgiyi getiren FETÖ elemanıdır" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.