ABD, AYEK'e karşı saldırılarını arttırdı

ABD, AYEK'e karşı saldırılarını arttırdı

ABD'nin Yemen'de El Kaide'yi hedef alan saldırılarındaki artış rakamlara yansıdı.

ABD ordusu, El Kaide'nin Yemen koluna karşı en az bir Arap Yarımadası El Kaidesi (AYEK) savaşçısının öldürüldüğü bir hava saldırısı düzenledi. 

ABD Merkez Komutanlığı'nın 4 Ekim'de yayımladığı açıklamada şunlar denildi:

ABD ordusu 29 Eylül'de Yemen'in El Beyda ilinde bulunan El Kaide hedeflerini başarılı bir şekilde vurdu. Saldırıda bir terörist yaralanırken, biri öldü. 

ABD, bölgedeki güvenliğin desteklenmesi ve istikrarın sağlanması için kararlıdır.

AYEK'in Yemen boyunca serbestçe hareket edebilme kabiliyetinin engellenmesi çin ABD ve koalisyon ortakları hava saldırıları düzenlemektedir.

Reuters'ın geçtiği bilgiye göre 29 Eylül'de iki üst düzey El Kaide üyesi, Yemen'in El Beyda ilinde düzenlenen drone saldırısında öldürüldü. Liderlerin kimliği hakkında bir bilgi verilmedi.

AYEK, liderlerinin ölümü hakkında şu ana kadar herhangi bir açıklama yayımlamadı.

ABD'nin yıl yıl hava saldırıları

ABD, AYEK'e karşı düzenlediği saldırıları arttırdı. ABD, Yemen'deki AYEK hedeflerini Eylül ayı içinde en az dört kez vurdu. Toplamda ise bu yıl içinde 28 saldırı gerçekleştirdi. 2016 yılında geçmiş üç yılın saldırı sayıları aşıldı. ABD, Yemen'de El Kaide hedeflerini 2013 yılında 26, 2014 ve 2015 yıllarında ise 23 kez hava saldırısı ile vurmuştu. 2009'dan beri ABD Yemen'de El Kaide'ye karşı 157 drone, füze ve konvensiyonel saldırı gerçekleştirdi.

ABD Merkez Komutanlığı'nın saldırıların duyurusunu içeren açıklamalarında, AYEK'in ABD ve müttefikleri için 'önemli bir tehdit' olmayı sürdürdüğünü vurguluyor.

Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.