"Şam'da ya Esed oturacak ya da Nusra Cephesi"

"Şam'da ya Esed oturacak ya da Nusra Cephesi"

Rusya lider Putin'in sözcüsü Peskov, Suriye'nin tamamen "özgürleştirilmesi" gerektiğini söyledi ve "Esed'in gitmesini istemek bencilce" açıklamasında bulundu.

Rusya tarafından yapılan açıklama, Türkiye öncülüğünde başlayan Fırat Kalkanı operasyonu kapsamında Türkiye destekli muhaliflerin YPG ile çatışması ve Esed rejimince yapılan "Türkiye işgaline olası her vesileyle karşı koyulacak" ilanının ardından geldi.

Dimitri Peskov, Esed'in ülkenin "cihatçıların" eline düşmesinin engellenmesi için görevde kalması gerektiğini belirtti. İsim vermeden Türkiye'nin Esed'in gitmesi yönündeki ısrarına gönderme yapan Peskov'a göre Suriye'de iki seçenek var: "Şam'da ya Esed oturacak ya da Nusra Cephesi. Siyasi bir çözüm için Şam'da Esed oturmalı."

Bu tür tartışmalar sürerken Halep' kuşatması da devam ediyor. Rusya ve Esed rejimi, şehre yardımların ulaşmaması konusunda muhalifleri suçlarken, Halep'i hedef alan bombardımanı ise sürdürüyor. "Admiral Kuznetsov" uçak gemisini bölgeye sevkeden Rusya, Halep'e yönelik saldırıları artırmayı planlıyor. Rusya ve Esed rejiminin bu tavrı Suriye'de siyasi bir çözümün ne kadar uzak olduğunu da gözler önüne seriyor.

Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.