Özbek Savaşçılar Halep'te Komando Yetiştiriyor

Özbek Savaşçılar Halep'te Komando Yetiştiriyor

Tevhid ve Cihat Bölüğü adlı Özbek grup, Halep'teki eğitim görüntülerini paylaştı.

Ağırlıklı olarak Özbek savaşlardan oluşan, El Kaide'nin Suriye kolu olan Nusra Cephesi'nin müttefiki Tevhit ve Cihat Bölüğü, Halep'te gerçekleştirdiği 'komando eğitimi'nden görüntüler paylaştı. 

Sayıları az özel grubun, şehir içi savaşa dönük Kalaşnikof, makinalı tüfek, RPG eğitimi aldığı görülüyor.

Tevhit ve Cihat Bölüğü, Suriye'nin Idlib bölgesinde varlığını sürdürüyor. Önceki senenin başlarında muhaliflerin Idlib'i almak için başlattığı operasyonda Tevhit ve Cihat Bölüğü'nün, Çeçen komutan Müslim Şişani'nin liderliğini yaptığı Cunud eş Şam grubu ve Türkistan İslam Partisi'nin Suriye kolu ile yakın olarak çalıştığı görüntülere yansımıştı. Kafkas Emirliği'nde de görev alan Müslim Şişani, ABD'nin küresel teröristler listesinde yer alıyor.

Tevhit ve Cihat Bölüğü, Ceyş el Muhacirun vel Ensar (CEMVE) grubundan kısa bir süre sonra El Kaide'nin resmi kolu Nusra Cephesi'ne önceki yılın Eylül ayında bağlılığını bildirmişti. CEMVE, Rusça konuşan milletlerin ağırlıkta olduğu bir yabancı savaşçı birliğini oluşturuyordu. Kırım Tatarları'ndan oluşan, "Kırım Cemaati" olarak bilinen diğer bir grup ise bu trendi takip ederek bir süre sonra Nusra Cephesi'ne katıldı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.