Barzani: Musul sonrası bağımsızlık görüşmelerini başlatacağız

Barzani: Musul sonrası bağımsızlık görüşmelerini başlatacağız

Irak Kürdistanı Başbakanı Neçirvan Barzani, Musul'un en geç üç ay içinde alınacağını ve ardından bağımsızlık için girişimlerini başlatacaklarını açıkladı.

Alman Bild gazetesine konuşan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, Musul'un en geç üç ay içinde IŞİD örgütünden alınacağını belirtti. Musul'un civar semtlerinin Iraklı birlikler ve peşmerge tarafından çok hızlı bir şekilde geri alındığını ifade eden Barzani, IŞİD militanlarının ne derece güçlü bir savunma yapacaklarını ise kestiremediklerini kaydetti.

Barzani, "Yüzlerce intihar eylemcisine sahip olduklarını görüyoruz. Patlayıcı maddeleri hazırladıkları fabrikalar olmalı" şeklinde konuştu. Bunun operasyon için en tehlikeli bölüm olduğunu ifade eden Barzani, ancak bu şekilde gittiği takdirde en az üç ay içinde kenti kurtarabileceklerini tahmin ettiğini belirtti.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı, Musul operasyonunun ardından bağımsızlık için girişimlerinin başlayacağını açıklayarak, "Musul kurtarılır kurtarılmaz Bağdat'taki muhataplarımızla oturup bağımsızlığımız konusunda görüşmelere başlayacağız" şeklinde konuştu. Bunun için çok uzun zaman beklediklerine dikkat çeken Barzani, "2003 sonrasında demokratik bir Irak için gerçek bir yeni başlangıç olabileceğini düşünmüştük. Ancak bu Irak başarısızlığa uğradı" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.