Filistin'i Kaktüslere Resmetmek

Filistin'i Kaktüslere Resmetmek

Filistinli genç sanatçı kaktüs bitkisinin yapraklarını bir tuval gibi kullanarak yaptığı mükemmel çizimler ile Filistin'i anlatıyor.

Filistinli genç sanatçı Ahmed Yasin kaktüs bitkisinin yapraklarını bir tuval gibi kullanarak yaptığı mükemmel çizimler ile acılı ülkesi Filistin'i ve İsrail işgalini anlatıyor. Ahmed Yasin 10 Ocak 1995 doğumlu. Duygularını resim çizerek ifade etmeye ilgisi çocuk yaşlarda başlamış. Bir yıldır kaktüs yaprakları üzerine çizim yapıyor. Bu şekilde yaşadıklarını daha iyi ifade edebildiğini dile getiriyor.  Çizdiği resimlerle Filistin davası ve Filistinliler için çok önemli mesajlar veren genç sanatçı, Filistin’in Nablus kentinde yaşıyor. Najah Alwataniyye Üniversitesi Güzel sanatlar Bölümü 4. sınıf öğrencisi sanatçı, farklı bakış açısı ve yaptığı çalışmalarla dikkat çekiyor.

"Başlarda bir kumaş üzerine direnişi ve sabrı ifade etmek için resimler yaptım. Sonra kendi kendime sordum ne gibi yeniliklere imza atarım diye ve sürekli olarak kafamda şu iki kelime yer aldı ‘sabır ve direniş’. Aklıma kaktüs, sabbar bitkisi geldi. Bu bitki ülkemizde de çok yaygın olduğu için resim aletlerimi alıp bu bitkilere yöneldim."

Kaktüsün çok dayanıklı bir bitki olmasını göz önünde bulundurarak sabır ve direniş ile ilgili resimleri bu bitkinin yaprakları üzerine çizmeye başladığını anlatan Yasin, "Ayrıca bu bitkiler susuzluğa dayanıklı hiç kurumuyor, her yerde yaşıyor ve diğer bitkilerin tersine köklere ihtiyacı yok." diyerek Filistinlilerin İsrail saldırıları karşısındaki duruşunu hatırlatıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.