Bozdağ: Hukuku tanımadılar, gereği yapıldı

Bozdağ: Hukuku tanımadılar, gereği yapıldı

Adalet Bakanı Bozdağ, HDP'li vekillerin gözaltına alınmasıyla ilgili, "Gözaltına alınan milletvekilleri, hukuku tanımadı. Hukukun gereği yerine getirildi" dedi.

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi'ni ziyareti sırasında konuşma yapan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, HDP'li milletvekillerinin gözaltına alınmasıyla ilgili konuştu. Bakan Bozdağ, "Davetiye gidiyor, gelinmiyor, o zaman ne çare kalıyor? Zorla getirme çaresi kalıyor" dedi. Açıklamaları şöyle:

"Türkiye bir demokratik hukuk devletidir. Yargı yetkisi, Türk milleti adına bağımsız mahkemeler tarafından kullanılmaktadır. Hâkimlerimiz görevlerinde bağımsızdır Anayasa gereğince; Anayasa, kanun ve hukuka bağlı vicdani bir kanaatle kararlar vermekte, adli işlemler yapmaktadır."

"Gözaltına alınan milletvekilleri, hukukun işlemesine yardımcı olmamışlardır, hukuku tanımamışlardır. Hukuka saygı duymamışlardır. Böyle bir durumda da kanun, hukukun gereklerinin nasıl yerine getirileceğini açıkça yazmaktadır. Kanunun yazdığı bir biçimde hukukun gerekleri yerine getirilmektedir. Bu da tamamen yargının yaptığı bir tasarruftur."

"Gözaltına alınan milletvekilleri hakkındaki yargı kararının tamamı yasanın amir hükmüne uymanın doğal sonucudur."

"Zorla getirme çaresi kalıyor"

"Davetiye gidiyor, gelinmiyor, o zaman ne çare kalıyor? Zorla getirme çaresi kalıyor. 'Bugünkü uygulamayı yapma dışında yargının eline bir seçenek bıraktılar da buna rağmen zorla getirme kararı alındı' denirse o zaman ben hak veririm. Yok öyle bir şey. Onun için Türk yargısı, yasaların uygulanmasının engellenmesi veya imkânsız hâle getirilmesi için çalışma yapıldığında yargıya hangi kuralın uygulanması emrediliyorsa, o kuralı uygulamaktadır. Hukuka ve hukuk devletine sahip çıkmaktadır. Anayasamızın ve hukuk devletimizin gereklerini yerine getirmektedir. Bu doğal bir haktır."

"Eleştirilmesi gereken yargı değil, eleştirilmesi gereken, 'Biz hukuka saygılıyız, demokratik hukuk devletinin gereklerine, Anayasa'ya saygılıyız' deyip de Anayasa'yı ve hukuk devletini fiilen çiğneyip davete uymayanlardır."

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.