Bahçeli: Başkanlık için garanti vermedim

Bahçeli: Başkanlık için garanti vermedim

MHP lideri, önce Dokuz Işık doktrinini anlattı ardından anayasa değişikliğine metni görmeden garanti vermeyeceğini söyledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün partisinin merkez yürütme kurulu (MYK), merkez disiplin kurulu (MDK) ve milletvekillerini toplayarak, Anayasa değişikliği ve Kurultay süreci hakkında açıklamalarda bulundu.

Bahçeli, genel merkezde gerçekleşen toplantıda, partisinin yöneticilerine ve milletvekillerine ‘Dokuz Işık’ doktrininden başlayarak, partinin tarihi dönüm noktalarıyla bugüne gelen duruşunu anlattı.

Habertürk'ten Saliha Çolak'ın haberine göre, MHP Lideri’nin, gelinen noktada MHP’nin, AK Parti’nin başkanlık sistemini getirecek Anayasa değişikliğinin halk oyuna sunulmasını sağlayacak 330 oya ulaşılması için bir garanti vermediğini belirtirken, “Metni görmeden peşinen bir şey söyleyemeyiz” dediği öğrenildi.

KURULTAY SÜRECİ İÇİN FETÖ UYARISI

Devlet Bahçeli, toplantıda hem hükümete hem parti içine FETÖ uyarısı da yaptı. Bahçeli, hükümetin ‘odacıyla-kapıcıyla uğraştığını ancak Yurtta Sulh Konseyi’ni ortaya çıkarmadığını’ belirterek, örgütün yönetici kadrosunun da cezalandırılmasını istediklerini vurguladı. 

Toplantıda başkanlık divanına, 9 Ekim’de başlayan ilçe kurultaylarıyla ilgili yetki verildi. Bahçeli, teşkilatları bu seçimler sırasında partiyi ele geçirmek isteyebilecek FETÖ gibi yapılara karşı uyanık olmaları konusunda uyardı, “En ufak şüpheniz varsa içinize almayın” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.