Donald Trump Müslüman karşıtı paylaşımını sildi

Donald Trump Müslüman karşıtı paylaşımını sildi

Donald Trump’ın Müslümanların Amerika'ya girişini engelleme konusundaki açıklaması seçim günü kişisel web sitesinden kaldırıldı.

Donald Trump'ın Müslümanların Amerika'ya girişinin geçici olarak engellenmesiyle ilgili video ve açıklamaları resmi web sitesinden çıkarıldı.

Seçimlerin yapıldığı 8 Kasım sabahı Donald Trump’ın web sitesinden ulaşılabilen sayfa, akşam saatlerinde yayından kaldırıldı. Onun yerine Trump’ın seçim kampanyasına bağış linki kondu.

Independent gazetesi, Trump’ın sayfasında yapılan değişikliği internet üzerinden yayın yapan sitelerin kaydını arşivleyen Wayback Machine’in verilerine dayanarak belirledi.

Son seçimden zaferle çıkarak Amerika’nın 45. Başkanı seçilen Donald Trump, Kasım 2015’te Paris’te meydana gelen terör saldırıları sonrasında yaptığı konuşmada, "Ne halt olduğunu anlayana kadar, tüm Müslümanların ülkeye girişi geçici olarak engellenmeli" diyerek tepkileri üzerine çekmişti.

Trump ve destekçileri, Müslümanların ülkeye girişi ile ilgili yasaklama fikrini sürekli savundu. Onlara göre, böyle bir önlem Amerika’nın güvneliği içindi ve din ayrımcılığıyla ilgisi yoktu. Trump’ın, "Müslümanların ülkeye girişinin yasaklanmasını" savunan video ve yazısı seçim akşamında kadar sitede duruyordu.

Medya ekibi, Trump’ın sitesinden daha önce de tartışmalı bir sayfayı çıkarmıştı. Eşi Melania Trump’ın üniversite eğitimini tamamlamadığıyla ilgili çıkan haberlerden sonra, sayfadaki öz geçmişi kaldırılmıştı. 

Kaynak: Al Jazeera

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.