Trump, 'okumasam 20 yıl uzun yaşardım' dediği gazeteyi ziyaret etti

Trump, 'okumasam 20 yıl uzun yaşardım' dediği gazeteyi ziyaret etti

Donald Trump, dünyaca ünlü New York Times gazetesi ile olan randevusunu önce iptal etti ardından kararından vazgeçerek görüşmeyi gerçekleştirdi.

ABD Başkanlığına seçilen Donald Trump, dünyaca ünlü New York Times gazetesi ile olan randevusunu önce iptal etti ardından kararından vazgeçerek görüşmeyi gerçekleştirdi.

Midtown’daki gazete binasında yapılan ve 75 dakika süren görüşmenin samimi bir ortamda geçtiği ifade edildi.

Trump, gün içerisinde Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Hakkımda doğru olmayan haberler yapan New York Times ile görüşmemi iptal ettim” ifadelerini kullandı.

Toplantının şartları ve koşulları son anda değiştiği için görüşmenin gerçekleşmeyeceğini belirten Trump, bu twitten birkaç saat sonra, “New York Times ile görüşme yapılacak, dört gözle bekliyorum” diye yazdı.

New York Times Gazetesi Sözcüsü Eileen Murphy, yaptığı açıklamada, “Görüşmenin koşullarını biz değiştirmedik, böyle bir adımımız olmadı hatta Sayın Trump twitterda yazıncaya kadar haberimiz de yoktu” dedi.

Gazete, Donald Trump’ın ekibinin görüşmenin özel olmasını istediğini ancak gazetenin bunu reddettiğini açıkladı.

Daha sonra gazete yönetimi ile Trump’ın ekibinin kısa süreli off the record (kayıt yapmadan görüşme) ardından on the record (kayda alarak) görüşme üzerine anlaşmaya vardı.

Öğlen saatlerinde Donald Trump gazete binasına geldi ve görüşme planlandığı gibi gerçekleşti.

Gazete, Trump’ın ölçülü ve ihtiyatlı bir üslup kullandığını yazdı.

New York Times gazetesi, seçim kampanyası süresinde Hillary Clinton’ı desteklemişti.

Trump’ın, gazete ile ilgili, “Maalesef okuyorum ama NYT okumasam 20 yıl daha uzun yaşardım” ifadelerini kullandığı da ifade edildi.

Trump medyayı topa tuttu

Bu arada seçim kampanyası sırasında sık sık medyayı hedef alan ve isim vererek rahatsızlığını dile getiren Donald Trump, dün ülkenin önde gelen medya yöneticileri ile görüşmüştü.

Ancak Trump’ın görüşmede medya yöneticilerini ‘topa tuttuğu’ ve CNN’nin Direktörü Jeff Zucker’a, “CNN’den nefret ediyorum, zira orada çalışan herkes yalancı” dediği basına yansımıştı.

Clinton soruşturmasından vazgeçti

Trump’ın baş danışmanlarından Kellyanne Conway de Hillary Clinton’ın e-postaları ile ilgili daha fazla soruşturma yapılmayacağını açıkladı.

Conway, Trump’ın seçimleri kaybeden rakibi Clinton’ın kendisini toparlamasına yardımcı olmak istediğini ve bu nedenle de soruşturmadan vazgeçildiğini söyledi.

Trump, seçim kampanyası boyunca, başkan seçilirse Clinton’ın e-posta skandalına ilişkin soruşturmanın yeniden açılacağını ve Hillary Clinton’ın hapse atılacağını belirtmişti.

Kaynak: EuroNews

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.