IŞİD'in keskin nişancıları koalisyon güçlerine zor anlar yaşatıyor

IŞİD'in keskin nişancıları koalisyon güçlerine zor anlar yaşatıyor

IŞİD, Musul'da ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine karşı uzun menzilli silahlarla düzenlediği saldırıların görüntülerini paylaştı.

IŞİD'in yayınladığı videoda, kamuflaj giyerek gizlenmiş savaşçılar düşmanlarını uzun mesafeden hedef alıp vururken görülüyor. Videoda yer alan keskin nişancılar, korkutucu bir isabetle Bağdat hükümeti askerlerine ateş ediyor.


Gelişmiş ekipmanlara ve kamuflajlara sahip IŞİD savaşçıları Iraklı güçleri hedef alıyor.

"Mermilerin Darbesi" başlığıyla yayınlanan video, geçtiğimiz günlerde IŞİD kanallarınca yayınlandı. Görüntüler, grubun keskin nişancılarının isabet yüzdesini artırmaya çalıştığını ve bunda başarılı olduğunu ortaya koyuyor.


Videonun bir kısmı İngiliz Daily Mail gazetesinin internet sitesinde paylaşıldı:


Videonun tamamını izlemek için tıklayınız (+18) 

Videonun ABD destekli Bağdat hükümeti güçleri ve IŞİD arasında çatışmaların şiddetlendiği ve IŞİD'in şehrin hakimiyetini kaybetmemek için var gücüyle çabaladığı Musul'da çekildiği belirtiliyor. Videoda "Ninova Vilayeti" ibaresi yer alıyor.


Çatışmaların gitgide şiddetlendiği Musul'da çekilen videoda IŞİD mensuplarının kullandığı ekipmanlar...

20 dakikalık videoda aynı zamanda, arka planda savaş sürerken konuşma yapan bir IŞİD mensubu da yer alıyor. Videonun sonunda, alışıldığı gibi turuncu kıyafet giydirilen Iraklı bir savaş esirinin, yakın mesafeden kafasına ateş edilerek infaz edilmesine ait görüntüler bulunuyor. Bu sahnede videodaki bakış açısı adeta bir video oyununu andıracak hale geliyor.


İnfaz edilen Iraklı savaş esiri ve onu infaz eden IŞİD savaşçısı... Burada görüntüler bir video oyununu andırır şekilde.

Son haftalarda, Musul'u ele geçirmek için başlatılan saldırıda çatışmalar oldukça şiddetli bir hal aldı. Iraklı güçler ve Şii milisler hızlıca şehri çevreleyen köylere, kasabalara ve hatta şehrin dış mahallelerine girse de, sokak sokak süren çatışmalarda ağır kayıplar vererek geri çekilmek zorunda kalmıştı. Irak kuvvetleri ve Şii milisleri destekleyen ABD koalisyonunun sözcüsü Hava Albay John Dorrian "şu an bu oldukça zor" diyerek Musul'a yönelik saldırıyla ilgili son durumu gözler önüne serdi.


Görüntüleri kayda alan IŞİD mensuplarından biri...


Ardında ufka uzanan şehirde çatışmalar sürerken bir IŞİD militanı konuşuyor.

Dorrian sözlerine şöyle devam etti: "IŞİD iki yıldan uzun süredir şehri kontrol ediyor. Çok ayrıntılı, detaylı savunmalar hazırlanmış; ilerleyişi durdurmak için kullanılacak silah ve kaynak biriktirilmiş." Dorrian açıklamasında IŞİD'in kullandığı bombalı araçlara da değindi ve grubun "canlı kalkan" kullandığını ifade etti. Irak güçleri şehirde ilerledikçe IŞİD'in bombalı araçları ve keskin nişancılarıyla yüzyüze kalıyor.


Bağdat hükümeti güçlerini hedef alan IŞİD savaşçıları

17 Ekim'de ABD öncülüğünde başlatılan saldırıya Bağdat hükümeti güçleri, Şii milisler ve Peşmerge kuvvetlerinden toplam 100 bine yakın kuvvet katılıyor. IŞİD'e bağlı kuvvetler ve Sünni aşiret güçleri ile beraber şehri savunan kişi sayısı yaklaşık 10 bin. Bugüne kadar paylaşılan görüntülerle, bilhassa Irak güçlerinin ve Şii milislerin çok sayıda insan ve araç kaybı yaşadığı anlaşılıyor. Başlatılan operasyonun güçlü direniş nedeniyle sık sık durması, şehre yönelik ABD bombardımanının şiddetleneceği ve şehirde sivil kaybının artacağı endişelerini beraberinde getiriyor. Şehrin kaderi için kritik dönemece girilirken, IŞİD video kanallarından paylaştığı görüntülerde 'sadizmin sınırlarını zorlayacak' infaz yöntemleri ile esir aldığı düşmanlarını öldürmeye devam ediyor.

Musul'da savaş tüm şiddetiyle devam ediyor...

Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.