Fukuyama: Liberal dünya düzeni çökebilir

Fukuyama: Liberal dünya düzeni çökebilir

'Tarihin Sonu' teziyle liberal dünyanın zaferini ilan eden Francis Fukuyama, liberal dünyanın sonunun geldiğine dair yeni bir çıkış geldi.

Haksözhaber'de yer alan bilgilere göre Wall Street Journal gazetesinde yayınlanan bir röportajında, Francis Fukuyama küresel sistemin ve ABD'nin geleceği ile ilgili görüşlerini ifade etti. Fukuyama "Trump ile birlikte savaş sonrası dünya düzeni çökebilir." ifadesini kullanarak şunlara vurgu yaptı:

 "Trump bir milliyetçi. Hem ekonomi politikası hem de küresel siyasi düzen için kooperatif anlaşmalara girmeyecek. Oysa bunlar liberal düzenin 1940'lardan bu yana altında yatan temel sebepleri teşkil ediyor. Ancak asıl soru şu, Trump gerçekten koruyucu tarifeleri yükseltecek mi? Ve yurtdışında yatırım yapan şirketlere karşı cezalandırıcı eylemler uygulayacak mı?"

Fukuyama ayrıca, ABD'nin hükümranlığının geleceğinin Trump'ın iş adamı ya da mafya patronu gibi kurallara bağlı olup olmamasına göre değişeceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.