Trump'ın bakanı: Müslümanlara yönelik yasağı desteklemiyorum

Trump'ın bakanı: Müslümanlara yönelik yasağı desteklemiyorum

Trump'un Adalet Bakanı adayı Sessions, Müslümanların ülkeye alınmaması fikrine sıcak bakmadığını söyledi.

ABD başkanı seçilen Donald Trump'ın Adalet Bakanı adayı Alabama Senatörü Jeff Sessions yasaların gerektirdiği gibi davranacağını ve kanuna aykırı hiçbir işlem yapmayacağını kaydetti. Sessions, gerekli olması halinde Trump'a da karşı çıkacağını ifade etti.

Sessions, 'Müslümanların ülkeye girişinin yasaklanması' fikrine sıcak bakmadığını belirtti.

Sessions, "Bir dini grup olarak Müslümanların ABD'ye girişinin yasaklanması fikrini desteklemiyorum ve böyle bir fikre inanmıyorum. Bu ülkeye farklı şekillerde katkıda bulunan değerli Müslüman vatandaşlarımız var" ifadelerini kullandı.

Sessions, bir dönem ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) tarafından kullanılan ve mahkumların yüzüne su dökülerek boğulma hissi veren 'waterboarding' işkence yöntemi hakkındaki soruları da cevapladı.

"Waterboarding kesinlikle yasa dışı" diyen Sessions, Trump'ın bu yöntemi tekrar kullanabileceği bir yasal zemin olmadığını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.