ABD Basınında 'Erdoğan-Davutoğlu' Gerilimi

ABD Basınında 'Erdoğan-Davutoğlu' Gerilimi

The New York Times, "Erdoğan ‘arka koltukta' oturmaya razı birisini istiyor" yorumunda bulundu.

ABD medyası Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu arasındaki görüşmeye değindi. The New York Times gazetesi, “Başbakan Davutoğlu, Erdoğan'la kan davasında kenara çekiliyor. Davutoğlu'nun kararı, Erdoğan ile iktidar mücadelesinin ardından geldi” başlığını kullandığı haberde, “Erdoğan, kendi gücünü artırmak için Başbakan Davutoğlu'nun AKP lideri olarak yetkilerini azaltma girişiminde bulundu” görüşüne yer verildi.

Washington Post gazetesi, Türkiye'de yaşanan krizi “Türk Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasındaki gerginlik şu yüzüne çıktı” başlığı ile duyurdu. Erdoğan ve Davutoğlu arasında süregeldiği söylenen gerginliğin iki tarafça da şimdiye kadar inkar edildiğini belirten gazete, “Siyasi gözlemcilere göre, ülkenin güçlü lideri Erdoğan, Başbakan Davutoğlu'nun yerine ‘arka koltukta' oturmaya razı olacak başka birini getirmek istiyor” değerlendirmesi yapıldı.

ABD'de de yayınlanan The Financial Times gazetesi de, “Sonuçsuz kalan kriz görüşmesi Türk Başbakan'ı istifaya götürecek” başlıklı haberinde, “Türkiye'nin Başbakanı Ahmet Davutoğlu, Erdoğan'la yaptığı sonuçsuz görüşmelerin ardından pes edebilir” ifadelerini kullanarak, Davutoğlu'nun yakında istifa edebileceği sinyalini verdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.