"Hadramevt Operasyonları Son Buldu"

"Hadramevt Operasyonları Son Buldu"

Mansur al-Hadi’ye yakın Yemen ordusunun El Kaide'ye karşı başlattığı operasyonun sonucuna ulaşarak son bulduğu bildirildi.

Abd Rabbuh Mansur al-Hadi’ye yakın Yemen Ordusu, ülkenin doğusunda Hadramevt (Hadramut) vilayetinde yer alan el-Katn müdüriyetine bağlı Vadi Ser mıntıkasında El Kaide'ye yönelik başlayan operasyonun son bulduğunu duyurdu.

Hadramevt’in sahra ve vadi şehirlerini içine alan ilk askeri bölgedeki ordu, yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“El-Katn müdüriyetinde yer alan Vadi Ser mıntıkasında başlayan askeri operasyonun son bulduğunu duyuruyoruz. Bununla beraber Hadramevt’in bütün bölgelerine, müdüriyetlerine, vadi ve sahrasına yayılan terör unsurlarını arama çalışmaları devam ediyor.”

Ordu, operasyonun son bulmasına askeri kuvvetlerin hedeflerine ulaşmasını sebep olarak gösterdi. El Kaide ve IŞİD yapılarının Yemen bölgesinde eğitim üssüne çevirdiği “Nehr el-Haşdi, Sevdef ve Vadi Ser” kamplarının yok edildiğini vurguladı.

Hadramevt vilayeti, Yemen’in en büyük vilayeti olarak biliniyor. Yüzölçümü olarak ülkenin üçte birine denk düşen Hadramevt, askeri olarak iki bölgeye ayrılmaktadır. Birinci askeri bölgenin karargahı Seiyun şehrinde bulunduğu gibi ikinci askeri bölge Hadramevt vilayetinin başkenti Mukalla’dadır.

Yemen'de son durumu hösteren harita (Gri: El Kaide, Yeşil: Mansur Hadi yanlısı gruplar, Sarı: İran yanlısı Husi gruplar)

Geçtiğimiz Nisan ayının 24’ünde Yemen Ordusu, bir seneden fazla süre El Kaide’nin kontrolünde olan Mukalla şehrini tekrar geri aldı.

Hükümete bağlı güçler ile Husi milisleri ve Abdullah Salih kuvvetleri arasında ateşkes anlaşması yapıldığı bu sıralarda ülkenin doğu ve güneyinde El Kaide’ye karşı savaş devam ediyor.

Kaynak: Mepa News 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.