Çin Dev Tatbikata Hazırlanıyor

Çin Dev Tatbikata Hazırlanıyor

Çin'in Güney Çin Denizi'nde geniş kapsamlı askeri tatbikat yapacağı belirtildi.

Çin donanmasının, "yıllık askeri tatbikat" çerçevesinde Güney Çin Denizi ve bölge sularında savaş gemisi, hava kuvvetleri ve askeri birliklerin dahil olacağı geniş kapsamlı tatbikat yapacağı belirtildi.

Yer altı kaynakları açısından zengin Güney Çin Denizi’nde başta Filipinler olmak üzere Vietnam, Brunei ve Malezya’nın da arasında bulunduğu bölge ülkeleriyle egemenlik tartışmaları yaşayan Çin bölgede, deniz, hava ve özel birliklerin dahil olacağı geniş kapsamlı bir tatbikat yapacak. Bölge üzerinden yapılan gemi taşımacılığı yolu ile dünya genelinde her yıl yaklaşık 5 trilyon dolarlık ticaret gerçekleşiyor.

Çin’in, askeri faaliyetlerini artırmakla suçlandığı Nanşa ve Şişa adalarında da donanma hava kuvvetleri ve askeri birlikleri ilgili tatbikat kapsamında hazır olacak.

Bölgede aktif devriye halinde olan Çin savaş gemilerine, güdümlü roket yok edici, güdümlü roket ve askeri destek özelliği içeren 3 savaş gemisinin daha dahil olacağı açıklanırken, donanmanın, 3 askeri helikopter ve özel askeri birliklerle birlikte bölgedeki farklı noktalarda tatbikatlar düzenleyeceği bildirildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.