Muhaysini: Tahrir'uş Şam, Ehli Sünnet'i savunma projesidir

Muhaysini: Tahrir'uş Şam, Ehli Sünnet'i savunma projesidir

Abdullah El Muhaysini yeni yapılanma hakkında "El Kaide, Selefi, Eşari, Sufi bütün isimleri unutun. Gelin! Bu Ehli Sünnet kalkanıdır." ifadesini kullandı.

Suriye devriminin rumuz şahsiyetlerinden eski Fetih Ordusu kadısı Dr. Abdullah el Muhaysini, tüm muhalif gruplara yeni kurulan Tahrir'uş Şam yapılanmasına katılma çağrısında bulundu. 

Suriye’deki önemli rejim muhalifi gruplardan Şam’ın Fethi Cephesi, Nureddin Zengi, Liva el Hak, Ensaruddin ve Ceyşü’l Sünne birleştiklerini ve Tahrir'uş Şam’ı kurduklarını açıklamışlardı. Bu yeni oluşumun genel komutasına Ahraru’ş Şam’ın eski lideri Haşim eş Şeyh (Ebu Cabir) atanmıştı. Suriye'deki en geniş muhalif grup olan Tahrir'uş Şam'ın yaklaşık 25-30 bin savaşçıyı bünyesinde barındırdığı tahmin ediliyor. 

Abdullah el Muhaysini ile birlikte Suriye'de bulunan Abdurrazzak el Mehdi, Ebu’l Haris el Mısri, Ebu Yusuf el-Hamavi, Ebu Tahr el Hamvi, Muslih el Ulyani gibi ilim adamları da Tahrir'uş Şam'a katıldıklarını duyurmuşlardı. 

 

Ünlü kabe imamı Muhammed el Muhaysini'nin oğlu olan Abdullah el Muhaysini, Türkiye sınırına yakın Atme mülteci kampında yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

"Gruplardaki kardeşlerimize birleşmelerini söylememizi bizden sizler istediniz. İşte ben de bugün size müjde veriyorum. Heyet Tahriru'ş Şam ilan edildi... Ve işte sizlere müjdeliyorum ki bu heyet alemlerin Rabbi olan Allah'ın izniyle tam bir birleşmenin başlangıcıdır."

"Zaferler yaklaştı"

"Toprağını savunmaya hazır binlerce Müslüman genç olduğunu bildiğimden ümit içerisindeyim. Zaferler ve fetihler yaklaştı. Şam ehlinin gırtlakları ile başlattığı bu devrim alemlerin Rabbinin izniyle yenilmeyecek."

"Geri kalan gruplardaki kardeşlerimizi ve Müslüman gençleri Şam ehlinin sevincini tamamlamaya, Allah'ın yardımına sevinen insanların tekbir getirmeleri için Müslümanları toplayan tam bir birleşmeye davet ediyoruz."

"Aramızda bulunan Suriye'nin yiğidi her Müslüman gence diyorum ki, ey Müslüman gençler! Toprak sizin toprağınızdır. İslam dini sizin dininizdir. Bu toprağı savunun."

 

"Halep'i ayrılıklar düşürdü"

Haftalık olarak yayınlanan Şam'da Bu Hafta programının konuğu olan Muhaysi'nin gündeminde yine Tahrir'uş Şam vardı. Muhaysini, yeni örgütlenmeyi "Ehli Sünnet'i koruma projesi olarak adlandırdı. Konuşmanın satır başları şöyle: 

"Bu delalet eder ki bu temiz ve mübarek halk bütün bu zulme, imtihanlara, bombalamalara, imhalara, evlerinden kovulmalarına rağmen devrimlerinde halen ısracı olmaktadır. Topraklarında ısrarcı... Bu cihad ve devrimde ısrarcılar. Savaşan Müslümanları görmekte istekliler. Yeni fetihler başlayacak Allah'ın izniyle."

"Halep'te olan herkese sorabilirsiniz. Halep neden düştü? Mücahitler az mıydı? Hayır mücahid eksikliği yoktu. Devrimci eksikliği mi vardı? Hayır yoktu. Halep'i ayrılıklar düşürdü. Orada olan ayrılıklardan ötürü bugün Haleplilerin gözüne bakmaktan haya ediyoruz."

"Gelin Ehli Sünnet'i korumak için bunları aşalım"

"Bugün İdlib ehli Sünnetin son kalesi oldu. Bu oluşum ne El Kaide, ne Selefi, ne ÖSO, ne Eşari ne Sufi'dir. Hiç bir şey değildir. Bu sadece ehli Sünnet oluşumudur. Gelin hep beraber Ehli Sünneti korumak için bunları aşalım."

"Bu proje ehli Sünneti savunma projesidir. El Kaide, Selefi, Eşari, Sufi bütün isimleri unutun. Gelin! Bu ehli Sünnet kalkanıdır."

"Sünni İslam birleşmesi"

"2017 yılında tekrardan başlayacağız. Yeni siyasi fikirlerle, yeni hitaplarla."

"Bu Müslüman Suriye'dir. Bu Suriye Sünni İslam birleşmesidir."

"İnsanlar bu birleşmeden zalim Esed rejimini sarsacak şeyler bekliyor. Kardeşlerine karşı yumuşak hitap bekliyor. Hapislerin boşaltılmasını bekliyor. Genel af bekliyor. Yeni bir sayfa açılmasını bekliyor. İhtilafların bitmesini, zulmün bitmesini, hareketi, yeniden ilerlemelerin olmasını, devrimin canlanmasını istiyor."

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.