Almanya: Türkiye'ye misillemede bulunmadık

Almanya: Türkiye'ye misillemede bulunmadık

Almanya Dışişleri Bakanlığı, gazeteci Deniz Yücel'in tutukluluğunun bakanların etkinliklerinin yasaklanmasında etkili olmadığını savundu.

Alman Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Martin Schäfer, 'Türk politikacıların Almanya'daki referandum kampanyaları konusunun Deniz Yücel'in tutukluluğu ile bağlantılandırılmaması' uyarısında bulundu. 

Alman hükümetinin, Die Welt gazetesi Türkiye muhabiri Yücel'in tutuklanmasını 'uygunsuz ve orantısız' bulduğunu yineleyen Schäfer, Büyükelçi Martin Erdmann'ın da bunu Türk Dışişleri'ndeki görüşmesinde açıkça dile getirdiğini kaydetti.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın Almanya'da Perşembe akşamı konuşma yapacağı etkinliğin bölgedeki belediyece iptal edilmesinin ardından Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann Türk Dışişleri Bakanlığı'na çağrılarak, kendisine sözlü ve yazılı nota iletilmişti.

Schäfer, Deniz Yücel'in Alman büyükelçilik yetkilileriyle görüşmesinin hala mümkün olmadığını belirterek, Alman tarafının Yücel'e diplomatik destek sunma isteğine şimdiye kadar yanıt alınamadığını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.