"Ermeni Ordusu Fosfor Kullandı"

"Ermeni Ordusu Fosfor Kullandı"

Ermenistan-Azerbaycan sınırında yaşanan çatışmalarda fosfor bombası kullandığı iddia edildi.

Ermenistan-Azerbaycan cephe hattındaki çatışmalarda, Ermenistan ordusunun beyaz fosforlu mermi kullandığı öne sürüldü.

Azerbaycan Ulusal Mayın Temizleme Ajansından (ANAMA) yapılan açıklamada, Ermenistan ordusunun geçen ay ağır silahlarla açtığı ateşe maruz kalan sivil yerleşim birimlerinde dün yapılan aramalarda 2 patlamamış top mermisi ele geçirildiği belirtildi.

Dünyabülteni'nin haberine göre, Terter ilinin Eskipara köyünde bir tarlada bulunan 122 milimetrelik merminin, uluslararası antlaşmalarla yasaklanmış beyaz fosforlu mermi olduğu ifade edilen açıklamada, Karağacı köyündeki merminin ise 152 milimetrelik olduğu kaydedildi.

Nisan ayında Ermenistan ordusunun Azerbaycan sivil yerleşim birimlerini ağır silahlarla hedef aldığı saldırılarda 6 kişi hayatını kaybetmiş, 26 kişi yaralanmıştı. Saldırılarda 445 konut, 5 okul, 2 sağlık ocağı ve 2 anaokulunda ciddi hasar oluşmuştu. Ermenistan ordusunun saldırılarda misket bombası da kullandığı belirtilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.