Eski Büyükelçi Bass: ABD Türkiye’nin başarılı olmasını istiyor

Eski Büyükelçi Bass: ABD Türkiye’nin başarılı olmasını istiyor

ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass, ABD’nin Türkiye’nin başarılı olmasını istediğini söyledi.

Atlantik Konseyi İstanbul Zirvesi 2017’de konuşan Bass, aynı zirvenin 18 ay önce yine İstanbul’da düzenlendiğini hatırlatıp bugüne kadar geçen zamanda hem ABD’de hem Avrupa’da hem de Türkiye’de birçok değişiklik yaşandığını belirtti.

“Bir arada çalışabildiğimiz zaman hepimiz daha kuvvetliyiz”diyen Bass, şöyle devam etti: “Ancak o zaman aynı yöne gider ve bu üç bölgedeki zorluklarla baş edebiliriz. Bunu görmeyebilirsiniz ama gerçek şu ki ABD Türkiye’nin başarılı olmasını istiyor. Türkiye’nin güçlü olması, huzurlu olması, barışçıl olması, müreffeh ve demokratik olması çok açık bir şekilde bizim ulusal çıkarımıza.”

ABD’nin Türkiye’nin yanı sıra Türkiye’nin çevresindeki ülkelerde herkese yardımcı olmaya çalıştıklarının altını çizen Bass, sözlerini şöyle tamamladı: “Tabii ki bazı zorluklar var. Ancak gelecekte bu gerçeği başaracağımıza inanıyorum. Biraz farklılıklarımız var tabii. Bunlarla nasıl başa çıktığımız ve üzerinde çalıştığımız hedeflerin yakın olduğunu anlamak, aynı yönde ilerlemek, Türk dostlarımızın gelecekteki Türkiye için kendi vizyonlarını gerçekleştirmeleri açısından başarılı olmasına yardımcı olmak, diplomaside yaptığımız şeyin çok önemli bir parçası.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.