Pakistan ve Kabil hükümeti arasında çatışma

Pakistan ve Kabil hükümeti arasında çatışma

İki ülke sınırında yaşanan çatışmada çok sayıda kişi öldü ve yaralandı.

Pakistan ve Afganistan'ın sınır bölgelerinden olan, Pakistan'ın Belucistan eyaletine bağlı Çaman sınır bölgesindeki çatışmalarda çok sayıda kişi öldü ve yaralandı.


Afganistan ile sınır hattı bulunan Pakistan'ın Belucistan eyaletinin Çaman ilçesine bağlı bir bölgede dün Afgan ve Pakistan güçleri arasında çıkan çatışmalarda yerel kaynakların aktardığı rakamlara göre 11 Pakistanlı sivil yaşamını yitirdi. İki ülke güçleri arasında saatlerce süren çatışmalar sebebiyle 2 Pakistan askeri ve 4 Afgan polisinin de öldüğü, en az 80 kişinin yaralandığı da bölgeden aktarılan haberler arasında. 

Dün iki ülke arasındaki askeri gerilim had safhadaydı

Güneydeki Çaman bölgesinde çatışmaların yaşandığı sırada Pakistan Ordusu ülkenin kuzeyindeki sınır bölgelerinden olan Afganistan'ın Nangarhar ilinin Torham bölgesine yönelik top atışları gerçekleştirdi. Bölge kaynakları, Pakistan tarafından atılan en az 10 top mermisinin bölgeye düştüğünü, atışlarda 1 sivilin yaşamını yitirdiği ve 4 nakliye kamyonunda da maddi hasarın meydana geldiğini aktarıyor.

Sınırlar kapatıldı

İki ülke yetkileri de yaşanan çatışmalar sebebiyle birbirleri suçluyor. Yaşanan bu çatışmalar ve diğer birtakım sebepler yüzünden iki ülkenin belli sınır kapıları sık sık kapatılıyor. En son dün Çaman'de yaşanan çatışmaların ardından da bölgedeki sınır kapısının geçişlere kapatıldığı açıklandı. Pakistan ve Afganistan arasında 18 sınır kapısı bulunuyor. 

Çatışmalar ilk değil

İki ülke arasında yaşanan çatışmalar uzun yıllardır devam ediyor. Özellikle Afganistan'ın kuzeyindeki Nuristan vilayetinin Pakistan ile olan sınır bölgesinde iki ülke kuvvetleri arasında sıksık çatışmalar yaşanmakta. Günlerce süren bu çatışmalar yer yer karşılıklı top atışlarına da dönüşebilmekte. 

16 Şubat 2017 tarihinde Pakistan'ın güneyinde bir türbeye yönelik canlı bomba saldırısı düzenlenmiş ve en az 70 kişi yaşamını yitirmişti. IŞİD'in üstlendiği bu saldırı sonrasında da Pakistan ordusu Afganistan'ın Nangarhar ili ve çevresine yönelik 400'e yakın topçu atışı gerçekleştirmişti.

Kaynak: Mepanews

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.