AB'den 10 Milyar Euro'luk Ek Yardım

AB'den 10 Milyar Euro'luk Ek Yardım

Avrupa Birliği Brüksel'de düzenlenen toplantıda Yunanistan'a 10 Milyar Euro'luk ek yardım kararı aldı.

Euro Grubu maliye bakanları Yunanistan'a 10,3 milyar euroyu serbest bıraktı. Ayrıca Yunanistan'ın geri ödeme takviminin daha geniş bir zaman dilimine yayılarak borcun yeniden yapılandırılması kararlaştırıldı.

Euro Bölgesi maliye bakanlarının Brüksel'de Yunanistan gündemiyle düzenlediği toplantı 11 saat sürdü. Toplantıda alınan kararları Euro Grubu Başkanı Jeroen Dijsselbloem düzenlediği basın toplantısında aktardı.

 


Euro Grubu Başkanı Jeroen Dijsselbloem

DW'nin haberine göre Dijsselbloem, kararla birlikte Yunanistan'ın devlet iflası tehdidinden uzaklaştırıldığını söyledi. 2015 yılında başlatılan kurtarma programının yeniden planlandığı gibi işlediğine dikkat çeken Dijsselbloem, paketi anlatırken, "Bundan bir ay önce bakanların bu paket üzerine uzlaşmaya varabileceklerini hâyâl dahi edemezdim" dedi. 

Dijsselbloem, kabul edilen tasarruf ve reform paketi karşılığında Atina'ya 10,3 milyar euroluk yeni kurtarma paketi diliminin gönderilmesine onay verildiğini söyledi. Bunun için Atina'nın bazı ek koşulları yerine getirmesi ve Euro Grubu üyesi ülkelerin parlamentolarının paketi onaylaması gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.