Taliban'dan ABD askeri aracına el yapımı patlayıcı saldırısı

Taliban'dan ABD askeri aracına el yapımı patlayıcı saldırısı

Taliban Afganistan'da ABD askeri unsurlarına karşı saldırılarını sürdürüyor. Bir Hummer el yapımı patlayıcı saldırısına hedef oldu.

2001 yılından bu yana ülkede ABD ve NATO birliklerine ve Kabil hükümetine karşı savaşı sürdüren Taliban saldırılarına devam ediyor. Grubun en etkili silahlarından birisi el yapımı patlayıcılar.

Ülkedeki ABD güçlerini zorlayan bu saldırılar, bilhassa askeri konvoyların güvenliğine yönelik kaygıları da artırıyor. Oldukça sık gerçekleştirilen bu saldırılar ülkenin neredeyse her noktasında gerçekleştirilebiliyor.

Saldırıya ilişkin bir ölü yaralı bilgisi bulunmasa da, ABD güçlerine ait bir Hummer'ı hedef alan bu saldırı, ülkedeki yolların Kabil hükümeti ve ABD askeri unsurları için ne kadar tehlikeli olduğunu da özetler nitelikte. Ülkede etkinliğini artıran Taliban'ın saldırıları da artış gösteriyor. El yapımı patlayıcılara karşı herhangi bir önlem alamayan ABD güçlerinin Afganistan sahnesinde bu sınavda başarısız olduğu söylenebilir.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.