Esed rejimi Dera'yı napalm bombası ile vurdu

Esed rejimi Dera'yı napalm bombası ile vurdu

Esed rejimi dün Dera kentinde muhaliflerin kontrolündeki bölgelee napalm bombası ile saldırılar düzenledi

Esed rejimi dün Suriye'nin güneyindeki Dera kentinde muhaliflerin kontrolündeki bölgelere napalm bombası ile saldırılar düzenledi.

Yerel kaynakların aktardığı bilgiye göre, Esed rejimine bağlı helikopterler dün ülkenin güneyindeki Dera kentinde muhaliflerin kontrolündeki bölgelere yönelik hava saldırıları düzenledi. Kaynaklar, düzenlenen hava saldırılarında yangın bombası olarak da bilinenen napalmın kullanıldığını ifade etti.

Napalm bombası ile yapılan hava saldırısında bölgedeki evlerden bazılarında yangın çıktığı ve bir camide de hasar oluştuğu öğrenildi. 

Dün gerçekleşen saldırı ve sonrasına ait görüntüler

Dera'ya yoğun askeri sevkiyat

Esed rejimi, geçtiğimiz günlerde de ülkenin güneyindeki Dera'ya muhaliflerin ele geçirdiği yerleri geri almak için planlanan operasyon çerçevesinde büyük bir sevkiyat yapmıştı. Bölgedeki askeri yetkililerden Abdullah Ebu Zeyd yaptığı bir açıklamada, "Bu büyük askeri sevkiyatlar rejimin Dera'da kaybettiği bölgeleri tekrar alma niyetini gösteriyor." dedi.

Son zamanlarda Dera kentine yönelik düzenlenen hava saldırılarındaki artış muhaliflerin kontrolünde bulunan bölgelere yönelik gerçekleştirilmesi muhtemel askeri operasyonun ön hazırlığı olarak nitelendiriliyor.

Esed rejiminin kente yönelik son günlerde düzenlediği hava ve kara bombardımanlarına ait görüntüler:

 

Kaynak: Mepa News

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.