"7 Amerikan askerinin cesedi denizden çıkarıldı"

"7 Amerikan askerinin cesedi denizden çıkarıldı"

ABD donanmasına ait USS Fitzgerald destroyerinin bir ticari gemiyle çarpışması sonrası denize düzen 7 askerin cesedine ulaşıldı.

Amerikan donanmasına ait bir savaş gemisi ile Filipinler bandıralı yük gemisinin çarpışması sonucu meydana gelen kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

Japonya açıklarında ABD donanmasına ait USS Fitzgerald adlı destroyer, başkent Tokyo yakınlarındaki Yokosuka kentinin 90 kilometre açıklarında bir yük gemisiyle çarpıştı. 

Amerikan donanması, dalgıçların, kayıp olduğu açıklanan 7 askerden bazılarının cesedini denizden çıkardığını duyurdu. Denizden çıkartılan ceset sayısı hakkında ise kesin bir bilgi verilmedi.

Filo Komutanı Amiral Joseph Aucoin, düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi: “Kaza gerçekleşmeden ne kadar önce uyarı geldi bilmiyorum. Bizim soruşturmamızın sonucu bu açıklığa kavuşacak. Çarpışma sonucu, geminin batmaması için mürettebat büyük bir mücadele vermek zorunda kaldı.”

Filipinler bandıralı gemideki mürettebat ise kazadan yara almadan kurtuldu. Savaş gemisinden üç kat daha büyük olan yük gemisinin aldığı hasarın, seyrini engelleyecek boyutta olmadığı belirtildi.

Şubat ayında 21 milyon dolarlık güçlendirme çalışması geçiren USS Fitzgerald, Japon donanmasıyla çalışan ABD donanması bünyesinde görev yapıyordu.

Kazanın sebebi henüz bilinmiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.