Devrim Muhafızları Koleji, Suriye'nin 'Yasını Tutuyor'

Devrim Muhafızları Koleji, Suriye'nin 'Yasını Tutuyor'

Güney Halep'te şiddetini arttıran savaşta hayatını kaybeden İranlı askerler için Devrim Muhafızları Koleji'nde tören düzenlendi.

İran Devrim Muhafızları Tugayı ve Iraklı milis güç Hareket'ül Nüceba'nın da dahil olduğu müttefik güçler, son aylarda Halep'te Fetih Ordusu ve Nusra Cephesi'ne karşı ağır çatışmalara girişiyor. 

Özellikle Haziran ayının başından bu yana Halep'te 13 önemli İran Devrim Muhafızları komutanı yaşamını yitirdi. İran Devrim Muhafızları ve Irak merkezli Şii gruplar geçtiğimiz ayda Han Tuman ve Karassi bölgesinde ciddi oranda kayıp verdiler. 

Öldürülenlerden biri de İran Devrim Muhafızları Albayı; Abbas Daneşgar. Daneşgar geçtiğimiz günlerde Suriye'de yaşamını yitirdi ve İran kaynakları albayın ölümünü 'Seyyide Zeynep'in savunucusu şehit oldu' şeklinde duyurdular. Ertesi gün Devrim Muhafızlarına bağlı Gain Ali Muhammed birliğinin halkla ilişkiler ve propaganda birimi, Semnan bölgesinden 22 yaşındaki bir askerin 'danışmanlık görevi' sırasında, 'tekfirci' olarak tanımlanan Sünni güçler tarafından öldürüldüğü duyurdu.


İran askerlerin yoğun olarak bulunduğu Güney Halep'te son durumu gösteren bir harita. [Fetih Ordusu güçleri son zamanlarda Han Tuman, Kal'aciye, Zeytan, El Karassi, Mar'ata gibi yerleşim yerlerini eline geçirerek ilerleyişe geçti]

İran Devrim Muhafızları medya kolu, Daneşgar'ın ölümünü 9 Haziran'da duyurdu. Daneşgar, İmam Hüseyin Koruyucuları Koleji'nde öğrenciydi. Bu kolej aynı zamanda İmam Hüseyin Üniversitesi'ne bağlı olarak faaliyet gösteren, Amerika tarafından 2012 yılında 'terör örgütleri ve teröre destek veren kurumlar' listesine alınan bir eğitim kurumu. İlgili kurum ABD tarafından kitle imha silahları edinmek ve üretmek ile itham ediliyor. Geçen hafta Devrim muhafızları Generali General Murtaza Safari, kolejden mezun olan yüz yeni komandonun ve eğitmenin Suriye'ye gönderildiğini bildirdi. Gönderilenler 2 ile 3 ay arasında rotasyon ile faaliyet gösteriyorlar. Bazıları ülkelerine geri döndü, bazıları ise öldü yada yaralandı.

Daneşgar için kolejde devlet erkanının da katıldığı resmi bir cenaze töreni düzenlendi. Hava bulutluydu ve konuşmayı yapan Devrim muhafızı Generali, "Görünen o ki göklerde Abbas'ın ölümüne üzüldüler gözyaşı döküyorlar" açıklamasıyla duygusal bir hitapta bulundu. Törende paramiliter Basic güçleri bir yürüyüş yaptı. Katılımcılar arasında Daneşgar'ın ailesi, arkadaşları ve kolejde beraber eğitim gördüğü askerler vardı.Törende, "Kahrolsun Amerika, Kahrolsun İsrail, Kahrolsun Suudi ailesi" sloganları atıldı.

Hüccet'ül İslam Nasrullah Şems törende yaptığı konuşmada Esed rejimini desteklemeye devam edeceklerini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

"Eğer bugün Suriye'de ve Irak'ta tekfirci terörizme karşı savaşmak isek, yarın doğuda batıda ve belki de Tahran'da savaşmak zorunda kalacağız. Kur'an yolunda Suriye ve Irak'taki mazlumlar için savaşacağız. Bizler orada dünyanın her yerinde mazlumlarla beraber olacağız. Politik olarak da ruhen de askeri olarak da, elimizden gelen bütün yetenek ve imkanlar ile Nijerya'dan diğer bölgelere kadar mazlumların yanında yer alacağız."


İran Devrim Muhafızları kolejinin en üst düzey temsilcisi kalabalığa hitap ediyor


Albay Abbas Daneşgar


Albay Abbas Daneşgar (2)



İran Devrim Muhafızları kolejinde cenaze için düzenlenen geçit töreni. Soldaki tabelada, İran devrimi lideri Humeyni ile birlikte, "En büyük şeytan Amerika" ifadesine yer verilmiş

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.