Yemen'de BAE helikopteri El Kaide'ye düzenlenen operasyonda düştü

Yemen'de BAE helikopteri El Kaide'ye düzenlenen operasyonda düştü

Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) ait bir askeri helikopter Yemen'de El Kaide'ye yönelik düzenlenen bir operasyon sırasında düştü

Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) ait bir askeri helikopter Yemen'de El Kaide'ye yönelik düzenlenen bir operasyon sırasında düştü

4 Asker öldü

Yerel haber kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Yemen'in Şebva ilinde El Kaide'ye yönelik düzenlenen bir operasyon sırasında Birleşik Arap Emirlikleri'ne ait bir askeri helikopter düştü. 


Düşen helikopterin enkazı

UH60 Black Hawk tipi olduğu ifade edilen askeri helikopterin düşmesi sonucu 4 asker öldü.

BAE Haber Ajansı'da Silahlı Kuvvetler Genel Komutanlığı'na dayandırdığı haberinde helikopterin Şebva ilinde düşmesi sonucu 1'i yüzbaşı, 1'i üsteğmen ve diğer 2'si astsubay olmak üzere 4 askerin öldüğünü açıkladı.

Arap Koalisyonu'ndan açıklama

Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap koalisyonu ise konu ile ilgili yaptığı açıklamada, helikopterin görev dönüşü sırasında zorunlu iniş yapmasının gerektiğini, zorunlu inişin gerçekleştirildiği sırada helikopterin yere çakıldığını belirtti. 

BAE'ne ait helikopterin düşmesinden sonra bir açıklama yapan Arap Koalisyonu, zorunlu iniş yapan helikopterde bulunan 4 kişinin hafif şekilde yaralandığını belirtti.

Arap koalisyonu tarafından eğitilen Yemen askerlerinin Şebva ilinde konuşlandırılmasının ardından meydana gelen bu olay koalisyonun Yemen'deki ikinci en büyük kaybı oldu. 

Geçtiğimiz 18 Nisan'da koalisyona ait bir helikopter Yemen'in doğusundaki Marib bölgesinde düşmüş ve 12 Suudi Arabistan askeri ölmüştü. 

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, helikopterin kaza sonucu düştüğünü açıklamıştı.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.