Avustralya'da Camiye Saldırı

Avustralya'da Camiye Saldırı

Avustralya'da bir camiye teravih namazı sırasında saldırı düzenledi, otoparkta bir araç atşe verilirken dört araçta da hasar oluştu.

Avustralya'nın batısında Perth kentinde Thornlie Camisi'ni hedef alan İslam karşıtları, teravih namazı kılındığı sırada park halindeki bir aracı ateşe verdi ve caminin dış duvarlarına hakaret içerikli yazılar yazdı.

Kundaklanan araç tamamen yanarak kullanılamaz hale gelirken dört aracın da hasar gördüğü belirtildi.

Aracı benzin dökerek yaktıkları tahmin edilen kimliği bilinmeyen kişi ya da kişilerin cami duvarına da İslam'a hakaret içeren ifadeler yazdığı tespit edildi. 

Caminin baş imamı Yahya Adel İbrahim, olay sırasında yaklaşık 300 kişinin camide teravih namazı kıldığını, saldırıya rağmen namazlarını tamamladığını söyledi.

İbrahim, "Bu şüphesiz bir nefret suçudur. Saldırının, tek bir kişinin veya grubun eylemi olduğunu düşünüyoruz. Yaşananlara rağmen herkes, teröre boyun eğmemek için namazını bitirmek için camide kaldı." dedi.

Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull, "Avustralya karşılıklı saygı temelleri üzerine kurulmuştur. Bu altın kuraldır. Bu tür saldırıları şiddetle kınıyorum ve esefle karşılıyorum." açıklaması yaptı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.