Çavuşoğlu: Referandumda ısrar edilirse bunun bir bedeli olur

Çavuşoğlu:  Referandumda ısrar edilirse bunun bir bedeli olur

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nde yapılması planlanan bağımsızlık referandumunda ısrar edilirse ‘bunun bir bedeli olur' dedi.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani son olarak ‘daha iyi bir alternatif sunulması halinde’ referandumu erteleyebileceklerini söylemişti.

Fransız mevkidaşı Jean-Yves Le Drian’la düzenlediği ortak basın toplantısında “Görüyoruz ki dünya kamuoyunda herkes her şeyi Türkiye’den bekliyor” diyen Çavuşoğlu şöyle devam etti: “Burada Fransa’yla ortak adımlar atabiliriz. Böyle bir referandumda ısrar ederlerse bunun bir bedeli olur. Referandumdan geri adım atılır, Kürt Bölgesel Yönetimi’nin anayasal haklarının yerine gelmesi konusunda da Bağdat’ta da söylediğimiz gibi belki bazı ülkelerle arabuluculuk yapabiliriz. Şu anda zaten bölgede istikrarsızlık, terör gibi sorunlar var. İlave sorun istemiyoruz.”

'Pazarlık içinde olmayız'

Referandum kararından vazgeçilmesi gerektiğini dile getiren bakan ‘Bugün referandumu erteleyelim ama bir sene sonra bize referandum olacağının garantisini verin’ gibi pazarlıkların içinde olmayız, buna karşıyız” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.