Kanada NATO Baltık Gücü'ne Asker Gönderiyor

Kanada NATO Baltık Gücü'ne Asker Gönderiyor

Kanada, NATO’nun Baltık ülkelerinde bulunan askeri operasyonuna asker gönderme kararı aldı.

Kanada Ulusal Savunma Bakanı Harjit Sajjan, yaptığı açıklamada, Baltık bölgesindeki Rus yayılmacılığına karşı, NATO'nun Litvanya, Letonya, Estonya ve Polonya'ya konuşlandıracağı 4 bin askerlik güce katılacaklarını duyurdu. Sajjan, NATO misyonuna Kanada’nın 500 askerlik bir güçle katılacağını belirtirken, askerlerin Letonya’da konuşlanacaklarını kaydetti. NATO misyonuna verilen bu desteğin çekirdek bir katkı olduğuna vurgu yapan Sajjan, Kanada askerlerinin görev süresinin, bu bölgedeki NATO misyonu tamamlanıncaya kadar devam edeceğini ifade etti.

Öte yandan, siyasi gözlemciler, Kanada’nın NATO misyonuna asker verme kararının, ABD Başkanı Barack Obama’nın bu ülkeyi ziyaretinden hemen sonra alınmasına dikkati çekti.

Başkan Obama, dün Kanada Parlamentosu’nda yaptığı konuşmada, "Bir NATO müttefikiniz ve arkadaşınız olarak söylemeliyim ki her NATO üyesi ortak güvenliğe katkı sağladığı sürece güvenliğimiz daha güçlü olacaktır. Kanada silahlı kuvvetleri çok güçlü. Bizim, NATO’nun ve dünyanın Kanada’ya ihtiyacı var" demişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.