Erdoğan'dan vize krizi açıklaması: Biz bir kabile devleti değiliz

Erdoğan'dan vize krizi açıklaması: Biz bir kabile devleti değiliz

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ukrayna ziyareti sırasında yaptığı açıklamada ABD'nin vize işlemlerini askıya alması kararının üzüntü verici olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ukrayna ziyareti sırasında ABD'nin, İstanbul Başkonsolosluğu çalışanı Metin Topuz'un tutuklanmasının ardından Türkiye'deki göçmen olmayan vize hizmetlerini askıya almasına tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Ukrayna ziyareti sırasında Kiev'de düzenlenen ve televizyonlardan canlı yayınlanan ortak basın toplantısında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Bu karar her şeyden önce çok üzüntü verici. Ankara'da büyükelçiliğin böyle bir kararı alarak uygulamaya sokması üzüntü verici. Dışişleri Bakanlığı'mız konuyla ilgili muhataplarını aramışlardır. Bakanımız bana konuyu ilettiği anda kendilerine ben sadece şunu söyledim: 'Türkiye bir hukuk devletidir. Her şeyden önce, biz bir kabile değiliz. Bir kabile devleti de değiliz. Onların açıkladığı metin neyse, mütakabiliyet esasına dayalı olarak, o metnin karşı metnini büyükelçimiz ABD'de açıklasın.' Süreç bundan ibarettir."

Erdoğan ayrıca 16 Mart 2014’te gerçekleşen ve halkın yüzde 93’ünün Rusya’ya bağlanmaya 'evet' oyu verdiği Kırım’ın ‘ilhak’ edildiğini savunarak, "Bunu tanımıyoruz, tanımayacağız" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.