Şii komutan Ebu Azrail: Kürdistan'da büyük olaylar yaşanacak

Şii komutan Ebu Azrail: Kürdistan'da büyük olaylar yaşanacak

Ebu Azrail, ''Şu an bütün güçler teyakkuzda. Üstlerimizden gelecek emirleri bekliyoruz.'' dedi.

Haşdi Şabi’ye bağlı İmam Ali Ketibeleri 40. Tugay Komutanı “Ebu Azrail”, Irak Başbakanı Haydar Abadi’nin, Kerkük’e saldırı için hazırlık talimatı verdiğini ve önümüzdeki günlerde Kürdistan’da büyük olayların yaşanacağını ileri sürdü.

“Ebu Azrail” olarak tanınan Eyyub Falih Hasan, Rûdaw’a verdiği demeçte, geçtiğimiz günlerde Abadi başkanlığında, Bağdat’ta üst düzey komutanlarla bir toplantı yapıldığını, Abadi’nin Haşdi Şabi, Altın Kuvvetler, Federal Polis ve Irak ordusundan birliklerin, başta Kerkük olmak üzere tartışmalı bölgelere saldırı için hazırlanması talimatı verdiğini söyledi.

Şii komutan, toplantıya katılan İmam Ali Ketibeleri Komutanı Haci Şıbil Zeydi ile diğer komutanların, Kürtlerle savaşıp, Kürt kanı dökmek istemediklerini söylediğini belirtti.

Ebu Azrail, “Şu an bütün güçler teyakkuzda. Üstlerimizden gelecek emirleri bekliyoruz. Emir geldiği an saldırıya geçilecek, tartışmalı bölgelere yayılacağız. Ancak hiçbir şekilde Peşmerge Güçleri ve Kürtlere karşı savaşmak istemiyoruz” ifadelerinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.