Türkiye - Avrupa Birliği İlişkilerinin Geleceğine Bakış

Türkiye - Avrupa Birliği İlişkilerinin Geleceğine Bakış

Tarafların, ilişkilerinin geleceği konusunda bir karar verilmemiş olsa da, süreci canlı tutmaya çalışmaları “ihtiyatlı bir iyimserlik” havası oluşturuyor.

"Her ne kadar Türkiye-AB ilişkilerinin ellinci yıldönümü hiç fark edilmeden ve kutlanmadan geçmiş olsa da, 2013 yılının sonları söz konusu ilişkilerin geleceği açısından umut vadeden gelişmelerin gözlemlenmeye başladığı bir dönem oldu. Tarafların, ilişkilerinin geleceği konusunda bir karar verilmemiş olsa da, en azından süreci canlı tutmaya çalışmaları “ihtiyatlı bir iyimserlik” havasının oluşmasına yol açtı.

Türkiye’nin AB katılım sürecindeki performansını değerlendiren 2012 İlerleme Raporu’nun – 1990’ların sonu ve 2000’lerin başından beri en eleştirel rapor – sert üslubundan sonra, Avrupa Komisyonu tarafından yayımlanan 2013 yılı İlerleme Raporu, özellikle Türkiye’deki temel özgürlükler ve katılımcı demokrasinin durumuna ilişkin haklı uyarılarda bulunsa da, bunu çok daha yumuşak bir üslupla yaparak, Hükümet tarafından atılan tüm reform adımlarını vurgulamaya çalıştı..."

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV)'dan Nilgün Arısan Eralp'ın raporu 2014 sonrası Türkiye-AB ilişkilerinin geleceğine ışık tutuyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.