Trump'ın zaferi cihat yanlılarını sevindirdi

Trump'ın zaferi cihat yanlılarını sevindirdi

Meşhur El Kaide ideologları, Batı demokrasisine atılan "kuvvetli tokadı" ve Amerika'nın eli kulağında olan "yıkılışını" selamladı.

Çarşamba sabahı, başkan seçilen Donald Trump'a Vladimir Purin, Marine Le Pen, eski Ku Klux Klan lideri David Duke gibi uluslararası kimliklerden tebrik mesajları yağmaya devam ederken; Cumhuriyetçi adayın Demokrat rakibi Hillary Clinton karşısındaki zaferi küresel cihadın önde gelen birkaç ismi tarafından da coşkuyla karşılandı.

Now Media'nın haberine göre; Trump'ın seçilmesini "Batı toplumunun ıslah edilemez kötülüğüne bir kanıt" olarak gören cihat yanlısı din alimleri, yeni başkanın dünyanın en eski anayasal demokrasisini harap edeceği hususunda oldukça heyecanlılar.

"Trump ABD'lilerin gerçek zihniyetini ortaya koydu"

Örneğin Ebu Muhammed El Makdisi, Batı dünyası tarafından "yaşayan en etkili cihatçı teorist (kuramcı)" olarak tanımlanıyor. Makdisi, heyecanını Twitter'daki 56 bin takipçisiyle paylaştı. Makdisi, "Trump dönemi Amerika'nın parçalanma ve bozgun devri olabilir" ifadesini kullandı. Attığı ikinci tweette şunları ekledi:

"Trump Amerikalıların gerçek zihniyetini; Müslümanlara, Araplara ve her şeye yönelik ırkçı tutumlarını ortaya koydu. Kendisinden önce gelenlerin gizledikleri şeyi açığa vurdu. Yani bu zafer Amerika ve hizmetkarlarını ifşa edecek" 

"Ne güzel bir toplum(!)"

Bir başka cihat yanlısı din alimlerinden biri olan Ebu Katade El Filistini Twitter'daki 63 bin takipçisiyle şu cümleleri paylaştı: "Ne güzel bir toplum, gördünüz mü? Bu, liderlerinin politikalarına dünyadan nefret etmeyerek ve dünyayı küçümsemeyerek sözde karşı çıkan, ve sonra da Trump'a milyonlarca oy veren Amerikan halkı."

Şam'ın Fethi Cephesi: Demokrasiyi övenlere cevap oldu

Suriye'deki muhalif gruplardan Şam'ın Fethi Cephesi'nde bir medya yetkilisi olan Hamza El Karibi, "Trump'ın zaferi demokratik mekanizmaların yararlarını övenlere güçlü bir tokat" görüşünü ifade etti.

Yine, Şam'ın Fethi Cephesi ismini alan Nusra Cephesi'nin kurucularından ve eski yetkililerinden bir isim de Twitter'dan yaptığı açıklamada, seçim sonuçlarının Usame Bin Ladin'i haklı çıkardığını ileri sürdü. Nitekim Bin Ladin, ABD yönetiminin vergi mükelleflerinin onayı ile seçildiğini düşünüyordu.

"Kısa vadede kötü olabilir ancak..."

Mısırlı bir cihat yanlısı Dr. Tarık Abdulhalim ise, "Trump'ın zafer kazanması kısa vadede bizler için kötü olabilir. Fakat uzun vadede Trump ABD'yi harap edecek ve bu Müslümanlar için daha iyi olacaktır" cümlelerini paylaştı.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.