Esed rejiminden 'umutsuz' teknoloji atağı : Sayyad 3 fiyasko çıktı

Esed rejiminden 'umutsuz' teknoloji atağı : Sayyad 3 fiyasko çıktı

Esed rejimi tarafından üretilen başarısız askeri teknolojilerden bir diğeri de drone savar olarak üretilen; Sayyad 3.

Suriye Rejiminin 'aklı başında' insan sıkıntısı çekmesi ve bununla beraber rejimin bilimsel araştırma merkezlerinde çalışma yürüten rejim milislerinin rüşdlerini ispat ederek cephelere sürülmemek için yaptıkları teknolojik denemeler karşımıza acziyeti açık ve sadece görüntüden ibaret ‘’süper silahlar’’, ‘’büyük keşifler’’ ve ‘’buluşlar’’ olarak ortaya çıkıyor.

Rejimin yürüttüğü bu teknolojik çalışmaların sonucunda ortaya çıkan ‘’süper silahlar’’ yetmişli yıllarda üretilmiş eski silah ve araçların modifiye edilmiş halleri. Göz kamaştıran ve ilk bakışta şaşırtan bu envanter kafa karışıklıklarına sebep olmakta.

 

Suriye rejimine bağlı gazetelerin son olarak ortaya attığı ‘’teknoloji harikası’’ silah ise bir dronsavar silahı, ismi ‘’Sayyad 3’’. Sayyad 3’ün muhalifler tarafından keşif ve görüntü almak için sıkça kullanılan küçük droneları düşürmek için kullanıldığı söylenmekte. Uzaktan kumanda edilen küçük hava araçlarının sinyallerini karıştırmak süretiyle düşmesini sağlayan silahın 1500 metre menzile sahip olduğu belirtiliyor. Silahın görüntülerini servis eden gazeteler silahın Suriye rejimine bağlı Bilimsel Araştırma Merkezi’nde üretildiğini tekrar ile vurguladı.

Sayyad 3’ün saha istatistiklerine bakıldığında pek de başarılı olduğu söylenemez. Silahın kullanılmaya başlamasından bu yana %20 oranında yani her 5 drone'un sadece 1 tanesini düşürebildiği gözlemleniyor. Ayrıca hedef alınan drone'un sürücüsünün yetenekli ve tecrübeli olması durumunda drone'un, drone savarın etki alanından rahatça çıktığı ve kurtulduğu belirtiliyor. Bununla beraber rejimin ve YPG milislerinin Amerika, Rusya ve Avrupa menşeli dronesavarlar kullandığı bilinmektedir.


Sayyad 3

Nors For Studies'de yer alan bu çalışma Mepa News okurları için tercüme edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.