"İngiltere aşırı sağcı şiddeti değil İslami kesimi baskı altına almaya odaklanıyor"

"İngiltere aşırı sağcı şiddeti değil İslami kesimi baskı altına almaya odaklanıyor"

İngiltere'nin "terörle mücadele" stratejisi olan Önleme Yasası kapsamında, 'İslamı aşırılığa' daha fazla odaklanma kararı alındı.

İngiltere'nin "terörle mücadele" yönetmeliğine ilişkin sızdırılan bir taslakta, hükümetin aşırıcı sağ oluşumlar üzerinde çok fazla yoğunlaştığını, bunun yerine 'İslamcı aşırılık' üzerinde odaklanması gerektiği bilgisine yer verildi.

The Guardian gazetesi tarafından incelenen ve eski İngiltere ve Galler Yardım Komisyonu Başkanı William Shawcross'un ifadelerinin bulunduğu taslakta, hükümetin "terörle mücadele" yönetmeliği olan Önleme programının, çeşitli aşırıcılık anlayışlarına 'çifte standart' uyguladığı dikkat çekiyor.

İnsan hakları örgütleri, Önleme programının daha çok İngiltere'deki İslami kesim üzerinde yoğunlaştığını ve program stratejilerinin ayrımcılık içerdiğini savunuyor.

Guardian'a konuşan eski polis amiri Peter Fahy, Shawcross tarafından yönetilen Önleme programının "terörle mücadele konusunu siyasallaştırdığını" söylerken, ideolojileri birbiriyle kıyaslamanın ve önde tutmanın oldukça tehlikeli olduğunu sözlerine ekliyor.

Shawcross'un ifadelerine göre Önleme yasası altında incelenen bireyler, "terör faaliyetleri" gerçekleştirmese bile 'İslami aşırılık' başlığı altında değerlendirilecek. "Terörizme elverişli" olduğu iddia edilen kesimlerde yer alan ve bu düşünceleri halk içerisinde yaymaya çalışmakla suçlanan kişiler de önleme programı dahilinde incelenecek.

Daha önce Shawcross, İslam'ı Avrupa'nın geleceği için korkunç bulduğunu ve Avrupa ülkelerinin gün geçtikçe daha fazla Müslüman nüfusa sahip olduğunu söylemişti.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum