İngiltere'de Brexit karşıtı geniş çaplı gösteri

İngiltere'de Brexit karşıtı geniş çaplı gösteri

Başkent Londra’da İngiltere'nin AB’den ayrılmasına ilişkin ikinci bir referandum yapılması talebiyle düzenlenen gösteriye çok sayıda kişi katıldı.

İngiltere’nin başkenti Londra'da Cumartesi günü Brexit karşıtı bir gösteri düzenlendi. Beklenenin üzerinde katılımın olduğu gösteriye yaklaşık 600 bin kişi katıldı.

Gösteri, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılmasına ilişkin olarak ikinci bir referandum yapılmasını talep eden "Halkın Oyu” (People's Vote) adlı girişimin çağrısıyla düzenlendi. "Halkın Oyu” hazırlanacak Brexit anlaşmasının son halinin İngilizlerin onayına sunulmasını talep ediyor.

Londra'da Hyde Park’tan parlamento binasına kadar yapılan yürüyüşte göstericilerin ellerinde AB bayrakları ile Başbakan Theresa May’i eleştiren, Brexit karşıtı sloganların yazılı olduğu pankartlar vardı.

Gösteriye, 2016 yılında yapılan Brexit referandumunda reşit olmadıkları için oy kullanamayan gençlerin de katıldığı gözlemlendi.

Göstericiler ikinci bir referandum istiyor

Göstericilerin çoğu, ülkenin AB’den ayrılmasının son anda engellenebileceği ümidini taşıdıklarını dile getirdi.

Yaklaşık iki yıl önce yapılan Brexit referandumunun sonuçları konusunda "aldatıldıklarına inanan" göstericilerin çoğu, ikinci bir referandum yapılması gerektiğini savunuyor. Başbakan May, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, ikinci bir referandum yapılmayacağının altını çizmişti.

İngiltere’de 2016 yılında referandumda halkın yüzde 52'si ülkenin AB’den ayrılmasından yana oy kullanmıştı. Ülkenin Mart 2019 sonunda AB’den ayrılması hedefleniyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.