Irak'ta göstericiler yeniden sokaklarda: 'Başbakan sözünü tutmadı'

Irak'ta göstericiler yeniden sokaklarda: 'Başbakan sözünü tutmadı'

Irak’ın başkenti Bağdat’ta halk bir kez daha sokaklarda gösteriler yapmaya başladı.

Irak’ın başkenti Bağdat’ta halk bir kez daha sokaklarda gösteriler yapmaya başladı. Diğer bazı şehirlerde de görülen gösterilerde polisle göstericiler arasında yer yer çatışmalar çıktı. Göstericiler Bağdat’ta birçok noktada ana yollar ve caddeleri kapatamaya çalışıyorlar.

Pazar gecesi de gösterilerin olduğu Tayaran Meydanı’nda göstericiler zaman zaman polise molotof kokteylleri fırlattı. Polis de göstericilere biber gazı ve ses bombalarıyla müdahale etti.

Bağdat dışında da alevlenen gösterilerde halkın Nasiriye, Kerbela ve Amara şehirlerinde de ana yolları kapattıkları, barikatlar kurarak lastikler yaktıkları haber veriliyor.

Göstericiler yeniden sokağa inmelerinin nedenini, Başbakan Adil Abdülmehdi’nin yeni bir hükümet kurulması da dahil olmak üzere verdiği sözleri yerine getirmemesi olarak açıklıyorlar.

Bağdat Polisi, hali hazırda göstericilerin barikatlar kurarak kapatmaya çalıştığı tüm yolların, polisin müdahalesi sonucunda açıldığını duyurdu.

Bağdat’ta başta elektrik ve su gibi temel ihtiyaçların karşılanamaması ve yüksek işsizlik ve yolsuzluk sebebiyle 1 Ekim tarihinde başlayan sokak gösterileri geçtiğimiz yılın son günlerine kadar devam etmişti. Gösterilerde bugüne dek 450’den fazla kişi hayatını kaybetti.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.