İYİLİK YARIŞI RAMAZAN – 2021

İYİLİK YARIŞI RAMAZAN – 2021

Covid salgını nedeniyle hepimiz için oldukça zor geçen bir yılın ardından rahmet ve bereket ayı Ramazan’a ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

İyilikte Yarışanlar Derneği olarak, 2021 yılı Ramazan ayı çalışmalarını “İyilik Yarışı Ramazan” sloganıyla gerçekleştirerek, Bangladeş-Arakan kampları, Yemen, Suriye, Afrika ve Türkiye’deki ihtiyaç sahiplerine ulaşıyoruz.

Bugüne kadar desteklerinizle dünyanın çeşitli kriz bölgelerindeki mazlum ve mağdurlara yardımlarınızı ulaştırdık. Bugün de içinden geçmekte olduğumuz bu zorlu süreçte tüm gücümüzle ülkemiz ve tüm mağdur coğrafyalar için harekete geçiyoruz. Yolumuzu gözleyen dünyanın dört bir yanındaki kardeşlerimize sırtımızı dönmüyor, ‘kara gün dostu’ olduğumuzu gösteriyoruz.

Online Bağış için tıklayınız.

Hesap numaralarına ulaşmak için tıklayınız.

Türkiye

Yurtiçindeki Ramazan çalışmalarımız çerçevesinde tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınına karşı ülkemizde alınan tedbirler kapsamında evlerinde kalması gereken büyüklerimiz ve tespitini yaptığımız ihtiyaç sahibi ve yetim ailelere alışveriş kartlarını ulaştırıyoruz.

Alışveriş kartı dağıtımı için dilediğiniz miktarda bağışta bulunabilirsiniz.

Bangladeş - Arakan Kampları

Uzmanların salgına karşı etkin mücadele için “Evde kal” çağrılarına rağmen sığınabilecekleri devleti ve kalabilecekleri bir evleri dahi olmayan Arakanlı Müslümanlar ise Ramazan ayında yolumuzu daha fazla gözlüyor. Mülteci kamplarında barınma, gıda, sağlık imkanlarından yoksun olarak güç koşullarda yaşamlarını sürdürmeye çalışan Arakanlı mülteciler ve onlara kucak açan Bangladeşli kardeşlerimize desteklerinizle Ramazan ayının bereket iklimini taşıyoruz.

Arakan kamplarında çıkan yangın nedeniyle 50 bini aşkın sığınmacı evsiz kaldı. Ramazan döneminde onlara umut yayabilmek ve dertlerine bir nebze olsun derman olabilmek istiyoruz.

“Dünyanın en çok zulüm gören halkı” olan kardeşlerimizle iftar sofraları ve kumanya paketleri ile aşımızı paylaşıyor, özenle seçtiğimiz bayramlıkların Arakanlı yetimlerin yüzlerinde tebessüme dönüşmesine vesile oluyoruz.

·Gıda kumanyası: 150 TL
·İftar: 20 TL
·Bayramlık Hediyesi: 90 TL
·Kuranı Kerim Hediyesi: 25 TL

Suriye

Uzun yıllardır süren savaş nedeniyle oldukça güç koşullarda yaşamlarını sürdürmeye çalışan Suriyeli kardeşlerimiz ise çok uzakta değil, hemen yanı başımızda. Sınırın diğer tarafındaki mülteci kamplarında yaşayan, dışarıdan gelen yardımlarla hayata tutunan Suriyeli Müslümanlar ile bu Ramazan’da da kardeşliğimizi pekiştiriyoruz.

İdlib’de kamplarda gerçekleştireceğimiz Ramazan çalışmaları için “Ramazan bir iyilik yarışıdır” diyerek ihtiyaç sahiplerinin duasını bekliyor ve Rabbimizin rızasını temenni ediyoruz.

·Ramazan Kumanyası: 110 TL

Yemen

Uzun yıllardır süren savaşın neden olduğu yoksulluk ve salgın hastalıklarla mücadele eden Yemenli Müslümanlara da desteklerinizle Ramazan'ın bereketini ulaştırıyoruz. 

·Ramazan Kumanyası: 150 TL
·İftar: 20 TL

Online Bağış için tıklayınız.

Hesap numaralarına ulaşmak için tıklayınız.