Koronavirüs: Rusya ve ABD Vuhan'daki vatandaşlarını tahliye ediyor

Koronavirüs: Rusya ve ABD Vuhan'daki vatandaşlarını tahliye ediyor

Rusya ve ABD, Çin'de insandan insana bulaşabilen yeni bir koronavirüs türü nedeniyle karantina altına alınan Vuhan kentindeki vatandaşlarını tahliye edebilmek için ülkenin yetkilileriyle görüşüyor.

Rusya’nın Pekin’deki Büyükelçiliği’nin basın ataşesi Georgiy Yegorov, 2019-nCoV adı verilen yeni tür koronavirüsün yayılmasını önlemek için giriş-çıkışların sınırlandırıldığı Vuhan kentindeki Rusya vatandaşlarının tahliyesi için çalıştıklarını söyledi.

Yegorov kendilerine ulaşan Rusya vatandaşlarının kenti terk etmek istediklerini Çin tarafına ilettiklerini, ancak henüz resmi bir yanıt alamadıklarını belirtti.

Ayrıca Yegorov virüse yakalananların sayısının en az 1.400 olarak güncellenmesine rağmen, virüsün bulaştığı kişiler arasında Rusya vatandaşlarının olduğuna ilişkin bir bilginin bulunmadığını söyledi.

Çin’de yeni koronavirüs türü nedeniyle ölenlerin sayısı 56'ya yükselirken, ülkedeki 10 kent de karantina altında.

ABD de vatandaşlarını tahliye edecek

The Wall Street Journal (WSJ) gazetesi, ABD yönetiminin de Çin'in Vuhan kentindeki vatandaşlarını virüs nedeniyle tahliye edeceğini yazdı.

Söz konusu virüsün yayıldığı Vuhan kentinde yaklaşık bin Amerikan vatandaşının bulunduğu tahmin ediliyor.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.