Lübnan'daki protestolarda ilk ölüm: Ailesinin gözü önünde ordu tarafından öldürüldü

Lübnan'daki protestolarda ilk ölüm: Ailesinin gözü önünde ordu tarafından öldürüldü

Lübnan ordusunun Beyrut'un güneyinde göstericileri dağıtmak için açtığı ateş sonucu bir kişi öldü.

Lübnan ordusunun dün gece Beyrut'un güneyinde ana yolu kesen göstericileri dağıtmak için açtığı ateş sonucu bir kişi öldü.

Dürzi lider Velid Canbolat başkanlığındaki İlerici Sosyalist Parti'den yapılan açıklamada partililerden birinin Beyrut'un güneyindeki Halda bölgesinde vurularak öldürüldüğü bildirildi.

Canbolat, kurbanın götürüldüğü hastanenin önünde yaptığı açıklamada "Bu gece olanlara rağmen devletten başka sığınacak bir yerimiz yok. Umudunuzu kaybedersek kaosa sürükleniriz" dedi.

Ordu komutanlığından yapılan açıklamada da şu ifadelere yer verildi:

"Bir ordu aracı Halda bölgesinden geçerken yolu kapatan ve askerlerle mücadele eden bir grup protestocuyla karşılaştı. Unsurlardan biri protestocuları dağıtmak için ateş etmek zorunda kaldı ve bir kişi yaralandı.”

Açıklamada ateş açan askerin tutuklanarak olayla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn'ın salı gecesi televizyonda yayınlanan ve ülkedeki kilit yolları yanan lastiklerle kapatan göstericileri kızdıran açıklamaları sonrasında Lübnan'ın çeşitli bölgelerinde salı günü gösteriler düzenlendi.

Göstericiler yolu açmaya çalışan ordu personeline taş atarak karşı durdu.

Lübnan, 17 Ekim'den bu yana yüz binlerce kişinin katılımıyla düzenlenen ve siyasi tabakanın istifasının talep ettiği eşi benzeri görülmemiş gösterilere tanık oldu. Göstericiler her tarafa yayılan yolsuzluk, kötü kamu hizmetleri, yetersiz altyapı ve birbiri ardına gelen hükümetlerin ekonomik krizleri çözememesinden şikayetçi.

Partiler, bölgelere yayılmış olan söz konusu hareketlere resmi olarak dahil değil.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.