Münbiç'te patlama: En az 4 ABD askeri öldü, saldırıyı IŞİD üstlendi

Münbiç'te patlama: En az 4 ABD askeri öldü, saldırıyı IŞİD üstlendi

Suriye'nin kuzeyinde ABD askerlerini hedef alan bir saldırı gerçekleştirildi.

Suriye'nin kuzeyinde PKK'nın Suriye kolu YPG kontrolündeki Münbiç'te konuşlu ABD askerlerini hedef alan bir bombalı saldırı gerçekleştirildi.

Münbiç'in merkezinde kalabalık bir bölgede gerçekleştirilen saldırıda en az 6 sivilin yaşamını yitirdiği, 17 sivilin de yaralandığı iddia edildi.

Yerel kaynaklar, saldırının bölgedeki bir restoranda yemek yiyen ABD askerlerini hedeflediğini öne sürdü. Bölge kaynaklarına göre saldırıda 4 ABD askeri öldü.

ABD helikopterlerinin bölgeye yaralıları taşımak üzere iniş yaptığı aktarılıyor.

ABD'den saldırıya dair ilk açıklama

Amerikalı bir yetkili, Suriye’nin kuzeyindeki Münbiç kentinde düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybeden Amerikan askerlerinin sayısının 4’e yükseldiğini doğruladı.

Yetkili, saldırıda üç askerin de yaralandığını bildirdi.

Saldırıyı IŞİD üstlendi

Örgüte bağlı Amak Ajansı tarafından yapılan açıklamada, Münbiç'te devriye gezen uluslararası koalisyon askerlerinin bir canlı bomba tarafından patlayıcı yelekle hedef alındığı ifade edildi.

Erdoğan'dan saldırıya ilişkin açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Münbiç'teki saldırının ABD'nin çekilme kararını etkileme amacıyla yapılmış olabileceğini söyledi.

Erdoğan ayrıca Trump'ın Suriye'den çekilme konusunda kararlı olduğunu kaydetti.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.