Ebubekir Sifil'den gözaltına alındığı iddiasına dair açıklama

Ebubekir Sifil'den gözaltına alındığı iddiasına dair açıklama

İlahiyatçı yazar Ebubekir Sifil, hakkında verilen yakalama kararı nedeniyle havaalanında gözaltına alındı.

İlahiyatçı yazar Ebubekir Sifil'in, hakkında verilen yakalama kararı nedeniyle havaalanında gözaltına alındığı ifade edilmişti.

Sifil'in avukatı Burhanettin Çağırıcı, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada konuya dair şu ifadeleri kullanmıştı:

"Sayın Başkanım ve Bakanım.Müşteki Mustafa İslamoğlu’nun müvekkilim Ebubekir Sifil hakkında vâkî şikayeti üzerine İstanbul 48.Asliye Ceza Mahkemesinde ikame olunan davanın 22/10/2019 tarihli celsesinde mahkeme hakimi ne vekili olarak bana ne de şüpheli olarak bizzat müvekkile yapılmış usulüne uygun bir tebligat bulunmadan,(duruşmayı celse programından tesadüfen görerek iştirak ettik);müvekkilimin bir konferans için şu an yurt dışında olduğunu ve gelecek celse hazır edeceğimi bildirmeme rağmen mahkeme hakimince ifadesinin alınması noktasında yakalama ara kararı verildi.Dava konusunun hakaret olmasına,müvekkilimin Yalova Ünüversitesinde doçent (öğretim görevlisi)olmasına,kendisine çıkartılan tebliğat bilâikmal dönmesine,uyapa ekli vekili olarak bana çıkartılmış bir tebligat bulunmamasına rağmen mahkeme hakimi SMS atılmış diyerek bir hukuk katline imza atmıştır.Ünüversitede öğretim görevlisi olan müvekkilimin şu an havaalanında göz altına alınma ihtimali oluşmuştur.Takdirlerinize arz ediyor,hukuku bu hale getiren yargı mensuplarından utandığımı beyan ediyorum."

Sifil'den açıklama

İddiaların ardından Ebubekir Sifil ve avukatı konuya dair açıklamalarda bulundu.

Sifil şu ifadeleri kullandı:

"Bazı mecralarda -Mustafa İslamoğlu’nun aleyhime açtığı davayla bağlantılı olarak- gözaltına alındığım haberi paylaşılmış. Yurt dışında olduğum için bu paylaşımlardan az önce haberdar olabildim. Mezkûr haber asılsızdır. Gözaltına alınmam söz konusu değildir."

Ebubekir Sifil'in avukatı da yaptığı açıklamada duruma açıklık getirdi:

"Ebubekir Sifil Hoca hakkında çıkartılan yakalama kararıyla ilgili paylaşımımın bazı kardeşlerimizce yanlış anlaşıldığını görüyorum.Hocamızın gözaltına alınması gibi bir durum henüz söz konusu değildir.Sadece yanlış bir şekilde bu yönde ara karar oluşturulmuştur.

Kendisi yurt dışından yarın dönecek ve ifade vererek bu yakalama kararı kaldırtılacaktır.Tenkidimiz dosyadaki şartlarda bu şekilde bir yakalama kararı verilmesinin mağduriyete sebep olabilecek niteliklikte olduğunun hakim tarafından göz ardı edilmesinedir."

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum