Pompeo Suudi Arabistan Kralı Abdülaziz ile görüştü

Pompeo Suudi Arabistan Kralı Abdülaziz ile görüştü

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'daki Yemame Sarayı'nda Kral Selman bin Abdülaziz ile görüştü.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman Riyad’daki Yemame Sarayı’ndaki ofisinde ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile bir araya geldi.

Görüşmeye Suudi Arabistan’ın Washington Büyükelçisi, Dışişleri Bakanı, Dış İlişkilerden Sorumlu Devlet Bakanı katılırken ABD tarafından ise Yakın Doğu İlişkileri'nden Sorumlu Bakan Yardımcısı, ABD’nin Riyad Maslahatgüzarı, ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi ve çok sayıda yetkili de görüşmeye katıldı.

Görüşmede iki ülke arasındaki stratejik ve tarihi ilişkiler ele alındı. Ayrıca bölgesel ve küresel gelişmeler, bu alandaki çabalara değinildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre yarın, Kuveyt’e geçmesi planlanan ABD Dışişleri Bakanı ailesinden bir kişinin cenaze törenine katılmak üzere ülkesine dönme zorunda kalması nedeniyle Ortadoğu gezisini kısalttı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Robert Palladino açıklamada, Pompeo’nun ABD ve Kuveyt arasında stratejik bir diyalog geliştirmek için Kuveyt’e yakın zamanda bir ziyaret gerçekleştirmek istediğini söyledi. ABD’li Bakan, bölgeye gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Ürdün, Irak ve Mısır’ı ziyaret etti. Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Katar ve Suudi Arabistan’a ziyarette bulunan Pompeo’nun buradan sonra Umman’a gitmesi bekleniyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.