Taliban, Kabil'deki otel saldırısının görüntülerini yayınladı

Taliban, Kabil'deki otel saldırısının görüntülerini yayınladı

Geçtiğimiz Ocak ayında Kabil'deki Intercontinental Otel'e Taliban tarafından düzenlenen saldırıyla ilgili görüntüler yayınlandı.

Geçtiğimiz Ocak ayında Kabil'deki Intercontinental Otel'e Taliban tarafından düzenlenen saldırıyla ilgili görüntüler yayınlandı.

Taliban'a bağlı ana medya organı "Al-Emara" tarafından Kabil'deki Intercontinental Otel'e düzenlenen saldırıyla ilgili görüntüler paylaşıldı.

"Continental Kahramanlıkları" isimli yaklaşık 36 dakikalık videoda saldırıyı gerçekleştiren Taliban savaşçılarına ait bilgiler yer alıyor.

taliban1.jpg

[PAGE]

Kabil hükümeti güçlerinin sivillere yönelik uyguladığı şiddet görüntülerine yer verilen videonun giriş kısmında, Afganistan'daki yabancı askerlere ait birtakım görüntüler de bulunuyor.

Kabil hükümetine bağlı güçlerce sivillere uygulanan şiddetin ön plana çıkarılmak istendiği görüntülerde, hükümet güçlerinin bir kişiyi askeri aracın arkasına bağlayarak sürüklediği görülüyor.

taliban2.jpg

kabilgüçleri1.jpg

afgabdaskeri.jpg

[PAGE]

ABD tarafından desteklenen Kabil hükümetinde bağlı güvenlik güçlerinin bazı sivilleri infaz ettiği görüntüler de videonun giriş kısmında yer alan görseller arasında.

kabilhükümetinfaz.jpg

kabilgüçleriinfaz.jpg

[PAGE]

Videoda yer alan bir başka infaz görüntüsü

infazkabilghüçleri1.jpg

infazkabilgüçleri2.jpg

[PAGE]

Videonun ilerleyen kısımlarında otel saldırısını gerçekleştiren 5 Taliban savaşçısına ait görüntüler yer alıyor. Taliban kaynakları tarafından yayınlanan videoda Intercontinental Otel'e düzenlenen saldırıya katılan savaşçıların isimlerinin Beşir, Eyyubi, Bilal, Ubeyd ve Halil olduğu belirtilmiş.

Aynı şekilde savaşçıların isimlerinin üst kısmında "Şehid" ifadesi de yer alıyor.

taliban3.jpg

[PAGE]

Videonun devamında saldırıyı gerçekleştiren Taliban savaşçıları hakkında bilgiler veriliyor.

taliban5.jpg

taliban6.jpg

[PAGE]

Saldırıya ait dışarıdan kaydedilmiş görüntüler ve görgü tanıklarının ifadeleriyle son bulan videoda saldırıda öldürülen kişi sayısıyla ilgili bir ifade bulunmuyor. Videonun son kısmında yer verilen görgü tanıkları Kabil hükümetinin bu büyük güvenlik zafiyetini eleştiriyorlar.

kabil1.jpg

otelkabil.jpg

[PAGE]

Taliban tarafından başkent Kabil'deki Intercontinental Otel'e düzenlenen saldırıda en az 15 kişi öldürüldü. Kabil'deki otelde büyük kısmı yabancılardan oluşan kişilerin konakladığı biliniyor. 

Intercontinental Otel'e yönelik 2011 yılında da Taliban tarafından bir saldırı düzenlenmiş, saldırıda en az 20 kişi öldürülmüştü.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.