Türkiye'de aşılananların sayısı 1 milyonu geçti

Türkiye'de aşılananların sayısı 1 milyonu geçti

Yeni tip koronavirüsle mücadele kapsamında devam eden aşılama programında, aşılananların sayısı 1 milyonu geçti.

Yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında devam eden aşılama programında, aşılananların sayısı 1 milyonu geçti.

Kovid-19 aşılama programı Türkiye'de 14 Ocak tarihinde başlatılmıştı.

Sağlık Bakanlığının "covid19asi.saglik.gov.tr" internet sitesindeki verilere göre aşı yapılan kişi sayısı 1 milyonu geçmiş durumda.

Sağlık Bakanlığı'nın aşılama takvimi 13 Ocak'ta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu üyelerinin aşılanmasıyla başladı. Toplu aşılama ise ertesi gün sağlık çalışanlarının aşılanmasıyla sürdü. Türkiye'de yaklaşık 1 milyon 100 bin sağlık personeli bulunuyor.

Bugün, sağlık çalışanlarının aşılanmasının tamamlanması bekleniyor. İki doz halinde uygulanan koronavirüs aşısının ikinci dozu 28 günlük aranın ardından yapılacak.

Erdoğan: 1 milyon vatandaşımız aşılandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan da sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı mesajında 1 milyon kişinin aşılandığını duyurdu.

Erdoğan mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Ülkemizde KOVİD-19 aşısı yaptıran vatandaşlarımızın sayısı, hamdolsun, 1 milyonu geçti. 

Bizler için çok kıymetli olan sağlık çalışanlarımızla başlayan ve başarılı bir şekilde devam eden aşı programımıza inşallah kademeli olarak tüm vatandaşlarımızı dahil edeceğiz. Bu salgın belasını tam anlamıyla bertaraf etmek için çalışmalarımızı gece gündüz sürdürüyoruz. 

Bu süreçte aşılanmış olsak da olmasak da, önlemlere riayet edelim. TAMAM diye ifade ettiğimiz Temizlik, Maske, Mesafe ilkelerini uygulamaya devam edelim. 

Devlet - Millet dayanışmasıyla, sabırla, kararlılıkla inşallah bu zorlu süreci bir an önce bitireceğimize inanıyorum." 

Kaynak: Mepa News, TRT Haber

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.